Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΚΚΕ Το Νομοσχέδιο Κατοχυρώνει Το Ρόλο Των Επιχειρηματιών Και Των ΜΚΟ Στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχεται την ιδιωτικοποίηση, το κλείσιμο και τον κατακερματισμό μονάδων ψυχικής υγείας και κάνει ένα ακόμα βήμα κατοχυρώνοντας το ρόλο των ιδιωτών, των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ, όπως και τον ανταποδοτικό χαρακτήρα τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία.

Σημείωσε πως τα όργανα που στήνονται μέσω του νομοσχεδίου πρόκειται να αποτελέσουν τα νέα εργαλεία διαχείρισης των υπαρκτών προβλημάτων ώστε πιο αποτελεσματικά να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Ψυχική υγεία υλοποιώντας κατά γράμμα τη στρατηγική της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, ενώ ο Γ. Λαμπρούλης ανάπτυξε τη θέση του Κόμματος για την Ψυχική Υγείας σημειώνοντας πως οι λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας μπορούν να εξυπηρετηθούν με ολοκληρωμένο δίκτυο αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν υπηρεσιών με βασική προτεραιότητα την πρόληψη και με κεντρικό ρόλο το Κέντρο της ψυχικής υγείας ως τμήμα του Κέντρου Υγείας.

Όπως είπε για να γίνει αυτό, πρέπει η υγεία να μην αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε ρήξη με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Στο νομοσχέδιο έχουν ενταχθεί δύο υπουργικές τροπολογίες που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού των μειωμένων συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, όπως επίσης και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου