Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η Υγεία Ξεσηκώνεται

Η Υγεία ξεσηκώνεται για μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση. Στις 2 και στις 15 Μάρτη οι υγειονομικοί συνεχίζουν τους αγώνες τους με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στις 2/3 οι γιατροί με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ιατρικών συλλόγων απεργούν ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού, ενώ οργανώνουν συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας. Αμέσως μετά ακολουθεί πορεία προς το υπουργείο Υγείας όπου θα ενωθούν με τους εργολαβικούς εργαζόμενους των νοσοκομείων, οι οποίοι οργανώνουν κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις.

Την ίδια περίπου ώρα στο υπουργείο Εργασίας θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12μες έως το τέλος του ωραρίου.

Ο Κώστας Καταραχιάς, γιατρός και πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα μας μίλησε για τη σημασία της απεργίας στις 2/3: «Η απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Μάρτη είναι απάντηση στην επίθεση στο ασφαλιστικό των γιατρών. Ο νόμος Κατρούγκαλου αλλά και οι θηριώδεις περικοπές που έρχονται με το τέταρτο Μνημόνιο οδηγούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία γιατρούς να πάρουν πετσοκομμένες συντάξεις, τους νέους γιατρούς να μην καταφέρουν να πάρουν σύνταξη και στη διάλυση του ΤΣΑΥ, του ασφαλιστικού ταμείου των γιατρών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι περικοπές ξεπερνούν το 50%. Η κινητοποίηση θα είναι πανιατρική αφού πέρα από την ΟΕΝΓΕ καλούν και οι ιατρικοί σύλλογοι. Στη συνέλευση που είχε γίνει ο κόσμος αποφάσισε τη συμμετοχή του πέρα από τους Πατούληδες. Υπάρχει διάθεση για συμμετοχή και κλιμάκωση. Η επιτυχία της απεργίας στις 2/3 μπορεί να είναι αφετηρία για κλιμάκωση με πρώτο βήμα την κινητοποίηση στις 15 Μάρτη».

Κλιμάκωση

Πραγματικά, η 15η του Μάρτη είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κλιμάκωση, για απεργία που να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία (με εξαίρεση την Αθήνα που έχει κηρύξει στάση εργασίας 11πμ-3μμ) και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Μαβίλη στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία που θα περάσει από τη Βουλή, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, ενώ θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

Το Συντονιστικό Νοσοκομείων σε συνεργασία με το Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια παλεύουν για να υπάρξει Γενική Απεργία, να παρθούν απεργιακές αποφάσεις από σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκείνη τη μέρα
Η Μαρία Καζολέα, νοσηλεύτρια από το Αγλαΐα Κυριακού μας είπε: «Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ότι η εργατική αντίσταση όχι απλά δυναμώνει αλλά γιγαντώνεται. Σε συνέχεια όλων αυτών που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλες μάχες. Στην απεργία που καλούν οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ στις 2 Μάρτη, μετά την απόφαση για στάση της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων. Είναι ένα βήμα που μας οδηγεί στις 15/3. Αυτό που έχει αλλάξει στα νοσοκομεία είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να απολυθούν, ειδικά αυτοί που κατάγονται από άλλες χώρες. Βγήκε ομόφωνη απόφαση και στο δικό μας ΔΣ ότι τους γράφουμε στο πρωτοβάθμιο σωματείο. Θέλουμε να καλύψουμε αυτούς τους συναδέλφους στις μάχες που δίνουν. Από τη διοίκηση ζητάμε να τους πληρώσουν. Ένα παράδειγμα αλληλεγγύης από το δικό μας το νοσοκομείο είναι ότι έχουμε πέντε τραπεζοκόμες που είναι μόνιμες και εφτά που είναι στο εργολαβικό συνεργείο. Οι μόνιμες λοιπόν έβγαλαν ένα χαρτί που λέει αν τις απολύσετε, σταματάμε και εμείς τη διανομή του φαγητού. Στις 8 Μάρτη θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση για να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στις 15/3».

Συντονιστικό Νοσοκομείων: Οργανώνουμε τις απεργίες

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2 και στις 15 Μάρτη. Έχει κυκλοφορήσει ήδη προκηρύξεις και αφίσες και για τις δύο κινητοποιήσεις που διακινούνται σε όλα τα νοσοκομεία.

Μαζί με το Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια διεκδικούν να βγει Πανεργατική Απεργία στις 15 Μάρτη ενάντια στο τέταρτο Μνημόνιο. Στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Νοσοκομείων αναφέρει: «Η απαίτηση για πανεργατική απεργία και κλιμάκωση έρχεται από όλους τους χώρους. H απεργία των νοσοκομείων στις 15 Μάρτη είναι κομμάτι της εργατικής αντίστασης που βγαίνει μπροστά σε κάθε χώρο και σπρώχνει για να συντονιστεί.

Στις 23 Φλεβάρη βρέθηκαν με κινητοποιήσεις στο δρόμο οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΗΣΑΠ, εκπαιδευτικοί, εργολαβικοί των νοσοκομείων, συμβασιούχοι του Υπ.Πολιτισμού. Στις 2 Μάρτη απεργούν και κινητοποιούνται οι γιατροί των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ξανά οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Αφετηρία

Η απεργία στις 15 Μάρτη μπορεί να γίνει σταθμός για όλες αυτές τις αντιστάσεις και αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης. Με συνελεύσεις, εξορμήσεις, απεργιακές επιτροπές να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας και να κατέβουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τα πούλμαν των συνδικάτων μας.

Η θέση κάθε αγωνιζόμε-νης/ου υγειονομικού είναι να βρεθεί στην απεργία στις 15 Μάρτη και να διεκδικήσει κλιμάκωση μέχρι την νίκη. Να κλιμακώσουμε συντονισμένοι, για να σταματήσουμε το 4ο μνημόνιο, να καταργήσουμε στην πράξη τις μνημονιακές επιθέσεις, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις και χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία».

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου