Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κινητοποιήσεις Υγειονομικών Την Τετάρτη 15 Μάρτη - Σε Μαζική Συμμετοχή Καλεί Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων Υγείας την Τετάρτη 15 Μάρτη. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικοί κατέρχονται σε 24ωρη απεργία.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. (λήξη της βάρδιας) και συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας. 

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Στη Σάμο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου καλεί στην 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.


Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας: «Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Διεκδικούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων, να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη, σταθερή εργασία, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες. Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Σας καλούμε να παραμερίσουμε τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζουν εμπόδια στον αγώνα. Υπονόμευσαν και αυτή την απεργία, κάνοντας ότι μπορούσαν για να μη γίνουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στις μονάδες υγείας».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει οτι «για να αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να συμβάλλει στη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας των εργατοϋπαλλήλων, των μικρών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στον κοινό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την ΕΕ - ΔΝΤ.

Αυτός είναι ο δρόμος και για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών και για να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, ώστε οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και οι επιστημονικές εξελίξεις να αξιοποιούνται για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Σε αυτό το δρόμο σε καλούμε να βαδίσουμε μαζί» .

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου