Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η Δημόσια Υγεία Καταρρέει! / του Θοδωρή Πατσατζή

Το μήνυμα της σημερινής απεργίας (15-3) και συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ

Τε­λεί­ω­σε πριν λίγη ώρα το συλ­λα­λη­τή­ριο της ΠΟ­Ε­ΔΗΝ ενά­ντια στην κυ­βερ­νη­τι­κή μνη­μο­νια­κή πο­λι­τι­κή για τη δη­μό­σια υγεία που οδη­γεί στην κα­τάρ­ρευ­ση των δη­μό­σιων νο­σο­κο­μεί­ων, με πάνω από 20.000 κενά στα νο­σο­κο­μεία και με τη χρη­μα­το­δό­τη­ση να ρέει με το στα­γο­νό­με­τρο αφή­νο­ντας τα νο­σο­κο­μεία χωρίς υλικά πρώ­της ανά­γκης.

Ήταν μια κι­νη­το­ποί­η­ση που δεν ήταν όσο μα­ζι­κή θα έπρε­πε για να βάλ­λει ου­σια­στι­κές πιέ­σεις στην κυ­βέρ­νη­ση για αλ­λα­γή πο­λι­τι­κής. Την απου­σία των ερ­γα­ζο­μέ­νων από την κι­νη­το­ποί­η­ση εξη­γεί ο τρό­πος με τον οποίο κάνει τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις η ηγε­σία της ΠΟ­Ε­ΔΗΝ τον τε­λευ­ταίο χρόνο και η αμη­χα­νία των πα­ρα­τά­ξε­ων της Αρι­στε­ράς στα δη­μό­σια νο­σο­κο­μεία και της Αρι­στε­ράς συ­νο­λι­κό­τε­ρα.

Εί­δα­με για μια ακόμη φορά πολύ σόου από την ηγε­σία της ΠΟ­Ε­ΔΗΝ με τα μη­χα­νο­κί­νη­τα ράν­τζα της που ανα­πα­ρι­στού­σαν την τρα­γι­κή κα­τά­στα­ση στα νο­σο­κο­μεία. Της ίδιας ηγε­σί­ας που κα­τα­δί­κα­σε την κι­νη­το­ποί­η­ση σε μη μα­ζι­κή συμ­με­το­χή με την από­φα­σή της να κη­ρύ­ξει μόνο 4ωρη στάση ερ­γα­σί­ας στην Ατ­τι­κή. Της ίδιας ηγε­σί­ας που έδωσε σόου στο υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών αλ­λη­λο­σπρω­χνώ­με­νη με τα ΜΑΤ για να παί­ζουν τα κα­νά­λια πόσο με­γά­λοι αγω­νι­στές είναι αλλά δεν φρό­ντι­σε κα­θό­λου να ει­δο­ποι­η­θούν οι ερ­γα­ζό­με­νοι για την κι­νη­το­ποί­η­ση και τη χρη­σι­μό­τη­τά της. Ήταν χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι σε εξορ­μή­σεις του Κόκ­κι­νου Δι­κτύ­ου σε νο­σο­κο­μεία εχθές, οι 9 στους 10 ερ­γα­ζό­με­νους δεν γνώ­ρι­ζαν για την κι­νη­το­ποί­η­ση.

Κα­θο­ρι­στι­κές είναι κι οι ευ­θύ­νες της Αρι­στε­ράς για αυτή την κα­τά­στα­ση. Η γε­νι­κό­τε­ρη αμη­χα­νία του κό­σμου απέ­να­ντι στην πο­λι­τι­κή λι­τό­τη­τας που εφαρ­μό­ζει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με τα μνη­μό­νια και έχο­ντας ως μο­να­δι­κή κα­τα­γε­γραμ­μέ­νη εναλ­λα­κτι­κή, τον κύριο «θα σας απο­λύ­σω όλους» Κ. Μη­τσο­τά­κη, δεν επι­τρέ­πε­ται να οδη­γεί την Αρι­στε­ρά σε αδρά­νεια. Αντί­θε­τα οι πα­ρα­τά­ξεις της Αρι­στε­ράς οφεί­λουν να αλώ­σουν με εξορ­μή­σεις τα νο­σο­κο­μεία, να ακού­σουν τη γνώμη του κό­σμου, να προ­τεί­νουν μια σειρά δρα­στη­ριό­τη­τες με κλι­μά­κω­ση σε γε­νι­κή απερ­γία και να απαι­τή­σουν από τους πο­λι­τι­κούς τους εκ­φρα­στές (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ) να στη­ρί­ξουν τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις τους με κάθε τρόπο.

Η ση­με­ρι­νή από­φα­ση της ΑΔΕΔΥ για απερ­γία-απο­χή από την αξιο­λό­γη­ση δίνει μια με­γά­λη ευ­και­ρία ώστε η Αρι­στε­ρά και στα νο­σο­κο­μεία να πάρει τις απα­ραί­τη­τες πρω­το­βου­λί­ες και να αντι­στρέ­ψει το κλίμα, ζω­ντα­νεύ­ο­ντας την βουβή οργή που έχουν οι ερ­γα­ζό­με­νοι ενά­ντια στην κυ­βέρ­νη­ση.

  Θοδωρής Πατσατζής
Πηγή : rproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου