Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΜΙΣΕΑ - ΣΕΑΑΝ Κινητοποίηση Την Παρασκευή Ενάντια Στις Απολύσεις Στο Σικιαρίδειο

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.


Tο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, «πρότυπο στην Ειδική Αγωγή» κατά την κυβέρνηση, που στη διοίκησή του η πλειοψηφία του ΔΣ και ο πρόεδρός του διορίζονται από την κυβέρνηση, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην απόλυση δυο εργαζομένων που ήταν άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Μόνο σε πέντε χρόνια η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της συρρίκνωσης υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα: Να μειωθούν οι ώρες παραμονής των παιδιών με νοητική στέρηση στο Ίδρυμα από 6 σε 3 ώρες. Οι εργαζόμενοι από 80 έχουν φτάσει τους 25! Τα παιδιά που εξυπηρετούνταν στο Σικιαρίδειο από 200 έχουν μειωθεί σε 60. Την ίδια στιγμή η Διοίκηση επιδιώκει να εκδιωχθεί από το χώρο το μοναδικό δημόσιο Ειδικό Σχολείο της περιοχής, ενώ να σημειωθεί ότι η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το Σικιαρίδειο αποτελεί φιλέτο για μεγάλα συμφέροντα της περιοχής.

Πηγή : 902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου