Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

15 μήνες Για Τον «Ψυχίατρο» Της Χρυσής Αυγής

Σε 15 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο λεγόμενος «ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής» Κωνσταντίνος Παρασχάκης, για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων για οπλοφορία σε στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ο Παρασχάκης, συντονιστής διευθυντής του ΨΝΑ Δαφνί ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012. Σήμερα συμμετέχει στη ΛΕΠΕΝ, τη νεοσύστατη ναζιστική οργάνωση του Χρήστου Ρήγα.

Ο ψυχίατρος που έκρινε τους νεοναζί Η.Παναγιώταρο, Ι.Βουλδή, Ε.Μπούκουρα, Π.Ζησιμόπουλο και Α.Γκλέτσο ικανούς να οπλοφορούν, είναι προφανώς, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, λιγότερο επικίνδυνος από την καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να δουλέψει. Η γυναίκα αυτή είχε φτάσει μέχρι την 5η δημοτικού.

• Στις 5 Οκτώβρη, στο 5μελές Εφετείο Πειραιά, ώρα 9πμ, ξεκινάει το Εφετείο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ (Γ.Σγούρδας, Γ.Ζαχαριάδης, Φ.Ζότο και Σ.Σγούρδας), που τον Νοέμβριο του 2012, αφού τον λήστεψαν, τον έδεσαν με μία αλυσίδα και τον βασάνισαν για 18 ώρες σε ένα στάβλο.

Το δικαστήριο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ έληξε το καλοκαίρι του 2015. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τους βασανιστές. Ο Γιώργος Σγούρδας, το πρώην αφεντικό του Ουαλίντ δέχτηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, οι Γιώργος Ζαχαριάδης και Φρέντερικ Ζότο 10 έτη και ο Σταμάτης Σγούρδας 5 έτη με αναστολή.

Στο εφετείο θα αποφασιστεί αν και για ποιο διάστημα θα φυλακιστούν οι Ζαχαριάδης και Ζότο, καθώς και το αν θα παραμείνει στη φυλακή ο Γ.Σγούρδας.

• Για τις 26/5/2017 αναβλήθηκε η δίκη του Δ.Κουκούτση, με αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής. Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Π.Κωνσταντίνου.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου