Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζει το «Καραβάνι της Υγείας»

Το Καραβάνι της Υγείας για τη σωτηρία του ΕΣΥ συνεχίζει το δρόμο του. Την Πέμπτη 3/11 η πετυχημένη κινητοποίηση που έγινε στις 9/9 στη Θεσσαλονίκη και στις 6/10 στην Αθήνα θα επαναληφθεί στην Πάτρα. Η απεργιακή διαδήλωση θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στις 7 το πρωί, θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία της πόλης και θα καταλήξει στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όπου θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της.

Η ΠΟΕΔΗΝ για εκείνη τη μέρα έχει κηρύξει 5ωρη στάση εργασίας για τα σωματεία-μέλη της στην Πάτρα (9-3μμ), 8ωρη στάση 7πμ με 3μμ για τα σωματεία της 6ης ΥΠΕ (καλύπτει την Πελοπόννησο, τα Ιόνια και την Ήπειρο) και της Αττικής, ενώ καλεί τα σωματεία των άλλων Περιφερειών να δηλώσουν συμμετοχή στο Καραβάνι με όποιο τρόπο αυτά επιλέξουν. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα βοηθήσει οικονομικά και οργανωτικά πχ με κάλυψη των εξόδων για λεωφορεία.

Την κινητοποίηση στηρίζει το Συντονιστικό των Νοσοκομείων που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην οργάνωση των προηγούμενων δύο κινητοποιήσεων. Την Παρασκευή 21/10 το Συντονιστικό καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα στις 7μμ για την οργάνωση του νέου Καραβανιού και των υπόλοιπων κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωσή του προτείνει: «Να κλιμακώσουμε απεργιακά για να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση στην Υγεία». Και προσθέτει: «Είναι ενδεικτικό ότι από τα υπουργεία που σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση εργαζομένων από το 2012 μέχρι το 2015 ήταν το Υγείας με μείωση 15%.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, στα σχολεία, στους δήμους δίνεται η ίδια μάχη για μαζικές προσλήψεις και για να μην συρρικνωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Για αυτό είναι λάθος από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να μην προχωρά ΑΜΕΣΑ στην αποφασισμένη παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία. Όλοι μαζί στο απεργιακό μέτωπο, κλιμακώνοντας θα αναγκάσουμε κυβέρνηση και δανειστές να αποδεχτούν το σπάσιμο της απαγόρευσης των μαζικών προσλήψεων σε όλο το δημόσιο.

Η 3 Νοέμβρη να γίνει βήμα αγωνιστικής συνέχειας, να διεκδικήσουμε για το καραβάνι της υγείας νέο απεργιακό σταθμό, στην Κρήτη. Και ταυτόχρονα από τις ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ, απόφαση για 48ωρη πανυγειονομική απεργία. Όλα αυτά χρειάζεται να συζητηθούν και να αποφασιστούν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία.

Οργανώνουμε

Σε κάθε σωματείο, σε κάθε νοσοκομείο να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, για να οργανώσουμε την επιτυχία της 3 Νοέμβρη. Με απεργιακές επιτροπές, περιοδείες, συνελεύσεις, συζητήσεις να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας. Στην Αττική και στην υπόλοιπη επαρχία να οργανώσουμε μαζικά την συμμετοχή μας στα πούλμαν για το πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο στην Πάτρα».

Πριν από τις 3 Νοέμβρη, υπάρχει η κινητοποίηση των επικουρικών γιατρών με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ. Τη Δευτέρα 24/10 έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 10πμ έως τις 3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30μμ.

Οι επικουρικοί γιατροί κινητοποιούνται ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Το υπουργείο ξέρει ότι χωρίς τους επικουρικούς τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δουλέψουν αφού ήδη βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αλλά θέλει να τους αντικαταστήσει με νέους γιατρούς, με χειρότερους όρους και συνθήκες εργασίας. Μία μέρα μετά την κινητοποίηση οι επικουρικοί οργανώνουν συνέλευση-συγκέντρωση στο νοσοκομείο Σωτηρία (μεγάλο αμφιθέατρο 7μμ).

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη συνέλευση επικουρικών γιατρών θα γίνει την Πέμπτη 20/10, 1μμ στο ΠΕΔΥ Τούμπας (στον 1ο όροφο).

Ακόμα, επίσης την Πέμπτη 20/10 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας οργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου στις 11.30πμ. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρώνονται στην ώρα τους και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Την ίδια μέρα Γενική Συνέλευση θα γίνει στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι στη 1.30μμ με θέμα και εκεί τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Eν τω μεταξύ, κινητοποίηση ενάντια στις παράνομες μετακινήσεις εργαζόμενων ως τιμωρία για συνδικαλιστική δράση οργάνωσε στις 12/10 το σωματείο εργαζόμενων στο Ασκληπιείο Βούλας. Πάνω από 60 εργαζόμενοι και συμπαραστάτες βρέθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου ζητώντας να παρθούν πίσω οι παράνομες μετακινήσεις με εντολή του Διοικητή του νοσοκομείου, Θ. Ρούπα.

Νεκτάριος Δαργάκης 

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου