Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Το Καραβάνι Της Υγείας Στην Πάτρα

Στις 3 Νοέμβρη το «Καραβάνι της Υγείας» φτάνει στην Πάτρα. Είναι η συνέχεια των αντίστοιχων κινητοποιήσεων που ξεσήκωσαν Θεσσαλονίκη (9/9) και Αθήνα (6/10). Η απεργιακή διαδήλωση θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στις 7 το πρωί, θα περάσει από τα νοσοκομεία της πόλης και θα καταλήξει στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όπου θα γίνει αποκλεισμός της.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 5ωρη στάση εργασίας για τα σωματεία-μέλη της στην Πάτρα (9πμ-3μμ), 8ωρη στάση 7πμ με 3μμ για τα σωματεία της 6ης ΥΠΕ (καλύπτει την Πελοπόννησο, τα Ιόνια και την Ήπειρο) και της Αττικής, ενώ καλεί τα σωματεία των άλλων Περιφερειών να δηλώσουν συμμετοχή στο Καραβάνι με όποιο τρόπο αυτά επιλέξουν. Σε ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι θα βοηθήσει οικονομικά και οργανωτικά τα σωματεία πχ με κάλυψη των εξόδων για λεωφορεία.

Όλες αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι αφισοκολλήσεις για την κινητοποίηση από τους αγωνιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων. Στην Πάτρα στο Νοσοκομείο του Ρίο έχουν γίνει δύο περιοδείες, το Σάββατο 22/10 μέσα σε όλα τα τμήματα και τη Δευτέρα 24/10 στα εργαστήρια και το διοικητικό προσωπικό. Περιοδεία θα γίνει την Πέμπτη και στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

O Μιχάλης Ψαρρής, νοσηλευτής και μέλος του ΔΣ του σωματείου στο Νοσοκομείο του Ρίο δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου. Υπάρχει φοβερή υποστελέχωση. Οι προσλήψεις που έχουν υποσχεθεί είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Ανάγκες

Τέσσερις τραυματιοφορείς προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός ολόκληρου πανεπιστημιακού νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κόπωση και κίνδυνος λαθών, καθώς και καθυστερήσεις στις εξετάσεις. Λείπουν ακόμα πολλοί νοσηλευτές. Για όλα αυτά θα είμαστε στην κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη. Έχουμε κινηθεί από τα κάτω στο νοσοκομείο με εξορμήσεις για ενημέρωση. Η ηγεσία του σωματείου είναι αόρατη, δεν έχει εμφανιστεί καθόλου. Στις 3 του μήνα θα είμαστε στην πύλη του νοσοκομείου θα περιμένουμε το υπόλοιπο Καραβάνι, να διαδηλώσουμε μαζί και στη συνέχεια θα γίνει αποκλεισμός της γέφυρας στο Ρίο».

Αποστολή ετοιμάζεται και από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. «Το νοσοκομείο της Δουρούτη θα βάλει πούλμαν για το κατέβασμα στην Πάτρα, ενώ συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει και στο Χατζηκώστα για να πάρουν απόφαση συμμετοχής, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι εκεί» μας είπε η Λουίζα Γκίκα, φοιτήτρια Ιατρικής. Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Στη σχολή έχουμε πάρει πρωτοβουλία να οργανώσουμε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 1η Νοέμβρη για να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ως Φοιτητικός Σύλλογος. Το σχήμα μας Resistance-ΕΑΑΚ έχει ξεκινήσει εξορμήσεις και ενημέρωση σε όλους τους φοιτητές».

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού που διακινείται στα νοσοκομεία αναφέρεται: «Η 3 Νοέμβρη να γίνει βήμα αγωνιστικής συνέχειας, να διεκδικήσουμε για το καραβάνι της υγείας νέο απεργιακό σταθμό στην Κρήτη. Και ταυτόχρονα από τις Ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ απόφαση για 48ωρη πανυγειονομική απεργία. Όλα αυτά χρειάζεται να συζητηθούν και να αποφασιστούν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία».

 Νεκτάριος Δαργάκης

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου