Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Άγιος Σάββας / Το υπουργείο Υγείας Αρνήθηκε Να Δει Τους Γιατρούς - Νέα Συγκέντρωση Την Παρασκευή

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, η απόλυση δεν θα περάσει» έλεγαν οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ

«Αντί να έχουμε μπροστά μας την αστυνομία, ζητάμε μια απάντηση γιατί απολύουν γιατρό εν μέσω πανδημίας» έλεγαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Σάββα που ζητούν να μην απολυθεί ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Καταραχιάς.

Μόνο που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Έτσι και ενώ το κύμα αντίδρασης όλο και μεγαλώνει θα πραγματοποιήσουν και αύριο συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 17:30 το απόγευμα.

Νωρίτερα οι γιατροί και νοσηλευτές του Αγίου Σάββα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας εμμένουν στην απόφασή τους για την πρόωρη λήξη (που ισοδυναμεί με απόλυση) της σύμβασης του ακτινολόγου και συνδικαλιστή, ο οποίος είναι ο μοναδικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο εν μέσω πανδημίας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ καθώς και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας. 

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου