Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Κάτω Τα Χέρια Από Το Σωματείο Εργαζομένων Στο Ασκληπιείο Βούλας Και Την Πρόεδρό Του Δέσποινα Τοσονίδου

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 15/3/21

Η στοχοποίηση, ο εκβιασμός και η τρομοκρατία κατά των αγωνιζόμενων υγειονομικών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

Οι εκπρόσωποι της φιλοκυβερνητικής παράταξης (Δ)ΑΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, την Παρασκευή 12/3 κατάγγειλαν και προώθησαν στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η οποία και την δημοσίευσε προφανώς, καταγγελία σύμφωνα με την οποία η συνάδελφος πρόεδρος του σωματείου μας φέρεται να έχει προβεί σε «λεκτική βία, απόπειρα εκφοβισμού και προπηλακισμό της διευθύντριας της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, επειδή αποφάσισε να μετακινήσει σε τμήμα COVID συνάδελφο νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου με την παράταξη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε χωρίς η φιλοκυβερνητική παράταξη να θέσει το θέμα ως όφειλε στο ΔΣ του σωματείου και χωρίς η συνάδελφος να ερωτηθεί από τους καταγγέλλοντες και από την εφημερίδα για την ακρίβεια των καταγγελιών ή αν βρισκόταν εκεί υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των συναδέλφων ως όφειλε.

Οι καταγγέλλοντες ουσιαστικά στο πρόσωπο της προέδρου καταγγέλλουν τους αγώνες και τη δράση του σωματείου και των συναδέλφων και δίνουν τροφή στη διοίκηση και την κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ να ρίχνουν τις ευθύνες για την κατάσταση στους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστές.

Για την ουσία των καταγγελιών:

Η Νοσηλεύτρια στην οποία αναφέρονται είναι συνδικαλίστρια πρώτης γραμμής. Η ίδια, μαζί με συναδέλφισσές της, έστησε κυριολεκτικά από το μηδέν το ΤΕΠ COVID τον Μάρτιο του 2020. Τότε που δεν υπήρχαν μάσκες και άλλα μέσα ατομικής προστασίας, η συνάδελφος μπήκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Καμία άρνηση από την ίδια και καμία παρέμβαση για να μην εμπλακεί στη μάχη της πανδημίας.

Η παρέμβαση της προέδρου του σωματείου Δ. Τοσονίδου στο γραφείο της διευθύνουσας του Ασκληπιείου είχε ως στόχο να καταδείξει αφενός την εναντίωση του σωματείου στα επανειλημμένα περιστατικά τρομοκράτησης και απαξίωσης του νοσηλευτικού προσωπικού από την διευθύνουσα, αφετέρου να τονίσει ότι η απόπειρα μετακίνησης της συνδικαλίστριας, η οποία αναρρώνει από σοβαρή ασθένεια, συνιστά συνδικαλιστική δίωξη.

Η φιλοκυβερνητική παράταξη αντί να καταγγείλει την υποστελέχωση, τόσο σε ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όσο και σε προσωπικό καθαριότητας, τις συνεχείς μετακινήσεις νοσηλευτών από τμήμα σε τμήμα και τα διαρκή εντέλλεσθε σε ρευματολόγους - γενικούς γιατρούς - λοιπές ειδικότητες, το κλείσιμο κρεβατιών και κλινικών και την μετατροπή τμημάτων σε covid μέσα σε μια νύχτα και την έξωση σε ολόκληρες ομάδες ασθενών που υποχρεώνονται έτσι να αναζητήσουν διέξοδο στον ιδιωτικό τομέα, επέλεξε να υπονομεύσει το σωματείο και την δράση του.

Ούτε κουβέντα από την φιλοκυβερνητική παράταξη για τα πραγματικά προβλήματα και μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα για τον μαχόμενο συνδικαλισμό για να στηρίξουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και του Ασκληπιείου που επιμένουν να εφαρμόζουν μία πολιτική καταστροφική για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς. Άλλωστε σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία αυτήν την περίοδο μετατρέπονται κλινικές σε «πτέρυγες COVID» διά απλής μετονομασίας, με εσωτερικά μαγειρέματα μιας νύχτας , με πρόχειρους σχεδιασμούς ενός η δύο ανθρώπων και χωρίς καμία στοιχειώδη συνεννόηση με υπεύθυνους τομέων , τμημάτων και υπηρεσιών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων δεν δικαιούνται απλά αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να καταγγείλουν τις αυθαίρετες έως επικίνδυνες συμπεριφορές και αποφάσεις που «το πήραν προσωπικά» να μετατρέψουν όπως όπως τα νοσοκομεία σε cοvid - κλινικές . Οι Διευθύνσεις Νοσηλευτικής υπηρεσίες σε πολλές περιπτώσεις «εργαλειοποιούνται» στην παραπάνω κατεύθυνση χωρίς κανένα επιστημονικό εργασιακό ή συναδελφικό κριτήριο.

Η ανυπόστατη και προκλητική καταγγελία κατά της προέδρου του σωματείου Δέσποινας Τοσονίδου είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα κυβερνητικά όργανα στον αγωνιζόμενους υγειονομικούς με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Αγ. Σάββα Κ. Καταραχιά που τελεί υπό απόλυση.

Η απόπειρα των κυβερνητικών φερέφωνων για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της επιδημίας, για αποπροσανατολίσουν και να κάμψουν την ανυπακοή και την αντίσταση του υγειονομικού κινήματος , της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

στάλθηκε με email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου