Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

«Κλειστός» O «Άγ. Σάββας» Λόγω Ανεξέλεγκτης Διασποράς Του Κορονοϊού

Κλειστό είναι επί της ουσίας το Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπως κατήγγειλε το πρωί ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κωνσταντίνος Καταραχιάς, που έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη διασπορά του νέου κορονοϊού στους εργαζομένους.

«Έχουν κλείσει πάνω από τα μισά τμήματα του νοσοκομείου, η μία παθολογική κλινική, τα χειρουργικά τμήματα, Η εικόνα μας είναι ότι σήμερα μόνο ένα χειρουργείο θα γίνει, ενώ γινόντουσαν πάρα πολλά» δήλωσε το πρωί στο «Open».

Και εξήγησε ότι «αναβάλλονται τα περισσότερα χειρουργεία, στη συντριπτική πλειοψηφία. Είναι κλειστές οι χειρουργικές κλινικές, είναι κλειστό το ένα από τα δύο ογκολογικά - παθολογικά τμήματα».

Σταμάτησαν οι ΕΔΕ μετά την κατακραυγή

«Βρισκόμαστε σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση» είπε ο κ. Καταραχιάς και επέρριψε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις, οι οποίες αντί να ακούσουν τα αιτήματά των υγειονομικών, που εδώ και 1,5 μήνα φωνάζουν ότι οδηγούνται σε καταστροφή.

«Κι όχι μόνο δεν ακουστήκαμε, αλλά αυτό που αποφάσισαν η διοίκηση μαζί με την κάλυψη της υγειονομικής περιφέρειας είναι να κάνει ΕΔΕ στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες που αρρώστησαν» ανέφερε για να προσθέσει ότι ο πειθαρχικός έλεγχος μετά την κατακραυγή.

«Εξαφανίστηκε» η ιχνηλάτηση 

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουν νοσήσει ήδη πολλοί ασθενείς. Θα έπρεπε ήδη να έχει θωρακιστεί το νοσοκομείο. Δεν έχουμε προσωπικό. Η διοίκηση έχει διακόψει κάθε κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζόμενους».

Λόγω της απαγόρευσης της ενημέρωσης των εργαζομένων από την Επιτροπή Λοιμώξεων ο κ. Καταραχιάς σημείωσε ότι ως πρόεδρος εργαζομένων έχει μείνει στην ενημέρωση των 33 θετικών τεστ μόνο κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης.

Τέλος, κατήγγειλε ότι η ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών με Covid-19 έχει εξαφανιστεί και ότι «με φασαρίες βάζουμε σε καραντίνα το προσωπικό».

Ανάρτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την οριακή κατάσταση του νοσοκομείου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι «η διοίκηση αντί να παλεύει για την στήριξη των εργαζομένων και την ενίσχυση του νοσοκομείου προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει για να τους κλείσει το στόμα».

Και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αρνείται δογματικά να ενισχύσει το ΕΣΥ και δίνει εντολές για καταστολή ακόμα και των υγειονομικών. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική διαχείριση να είναι σίγουροι ότι δεν θα αποφύγουν την απόδοση ευθυνών. Πρώτα από όλα από τους πολίτες. Στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Για να νικήσει η ζωή!».

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου