Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Λ. Τσάπαλης : Για Να Φτάσω Να Κάνω Απεργία Πείνας Σημαίνει Ότι Δεν Υπήρχε Άλλη Λύση

Ο νοσηλευτής Λ. Τσάπαλης, διανύει την έκτη μέρα απεργία πείνας στο νοσοκομείο της Λάρισας διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς καθώς και την ενίσχυσή τους με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

«Οι συνάδελφοι βρίσκονται στο πλευρό μου, κάποιοι μου λένε να σταματήσω αλλά αυτή η σκέψη έχει κάνει πολύ δρόμο, εδώ και εφτά μήνες για όλα αυτά που γίνονται στα νοσοκομεία, για όλα αυτά που μας έχουν τάξει. Για να φτάσουμε εδώ σημαίνει ότι δεν υπήρχε άλλη λύση» σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με το αίτημα του για ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αλλά και το δώρο Χριστουγέννων σημείωσε ότι «μία το δίνουν μισό και την άλλη μόνο σε κάποιους». «Απαιτώ να μας πουν την αλήθεια, τι θα κάνουν. Θα καταλήξουμε σε λίγο σαν το Μπέργκαμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, «μόνο μια μέρα που πέρασαν κάποιοι γραμματείς και φαρισαίοι» μαζί με τους λοιμωξιολόγους από μπροστά μου και με κοίταγαν σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο. Δεν μου παν ούτε καλημέρα. Νομίζουν ότι θα σταματήσω». Όμως, όπως τόνισε, «όταν κάποιος φτάνει ως εδώ το έχει προετοιμάσει, είναι η έσχατη λύση για να πιέσει τις καταστάσεις χωρίς να προκαλέσει ζημιά στον άλλο».

«Εγώ ζητάω τις απαντήσεις, δεν έχουν καμία δικαιολογία για το ότι μας άφησαν απροετοίμαστους. Είχαν έξι μήνες να φέρουν κόσμο στα νοσοκομεία και να τον προετοιμάσουν. Σήμερα φέραν κάποιους να προσληφθούν, σήμερα θα τους βάλουν στη ΜΕΘ χωρίς καν να ξέρουν τι είναι ΜΕΘ» σχολίασε ακόμη.

«Δεν γίνεται να μας λένε ότι δεν έχουν στολές, δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν, αναρωτιέμαι, δεν ήξεραν ότι θα ερχόταν η πανδημία; Το ξέρανε» πρόσθεσε καταλήγοντας «Κάθε βδομάδα αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τις προστατευτικές στολές, μία λένε αυτή είναι ασφαλής και μετά να το αλλάζουν. Χάνονται ζωές στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα».

Πηγή : alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου