Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Άγιος Σάββας / Πάνω Από 100 Υγειονομικοί Σε Καραντίνα

«Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δώσει εντολή στην επιτροπή λοιμώξεων να μην φεύγουν τα στοιχεία προς τον σύλλογο των εργαζομένων»

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» βρίσκονται σε καραντίνα.

Όπως δηλώνει η γραμματέας εργαζομένων του νοσοκομείου, Κατερίνα Πατρικίου, «αυτή τη στιγμή 100 περίπου εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα η νοσούν με κορονοϊό. Σήμερα δεν είχαμε κανένα χειρουργείο λόγω της διασποράς του ιού μέσα στο νοσοκομείο. Έχουν κλείσει κλινικές η υπολειτουργούν»

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες είχαν 20 κρούσματα κορωνοϊού και αναβάλλονται σημαντικά χειρουργεία, ανέφερε στον ΑΡΤ FM.

«Οι ογκολογικοι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας. Έχουμε γίνει επικίνδυνοι για τους ογκολογικους ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ασθενής που μπήκε με αρνητικό τεστ και ο συνοδός, εγχειρίστηκε και μετά είχε κορονοιο» τονίζει η κ. Πατρικίου.

Η ίδια επισημαίνει ότι «Η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται να μας ενημερώσει επίσημα και έχει δώσει και εντολή στην επιτροπή λοιμώξεων να μην φεύγουν τα στοιχεία προς τον σύλλογο των εργαζομένων».

Οι ίδιοι θα προβούν σε κινητοποιήσεις καθώς «Εν μέσω πανδημίας ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία μειώνεται κατά 550εκ. Είναι δολοφονικό αυτό που γίνεται» υπογράμμισε.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου