Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός / Συναγερμός Στην Κοζάνη Μετά Από 12 Κρούσματα Σε Ψυχιατρική Κλινική

Συνολικά 10 τρόφιμοι και δύο εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό σε ψυχιατρική κλινική της Κοζάνης

Συναγερμός σήμανε στην πόλη της Κοζάνης μετά από 12 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ψυχιατρική ιδιωτική κλινική.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν μετά από μοριακά τεστ που διενήργησε η διεύθυνση του θεραπευτηρίου τις τελευταίες ημέρες καθώς την περασμένη βδομάδα βρέθηκε θετική στον ιό μια ασθενής.

Δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και 2 εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με το prlogos, πέντε ασθενείς έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο ενώ οι 2 εργαζόμενοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων τεστ σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 200 μοριακά τεστ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλινική έχει τμηματοποιηθεί ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, συνεχίζοντας τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του θεραπευτηρίου, εφαρμόζονται όλες οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ενώ τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα από τον περασμένο Φεβρουάριο.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου