Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΣΕΑΑΝ Κινητοποίηση Σήμερα Ενάντια Στις Περικοπές Επιδομάτων

«Η ξεδιάντροπη στάση της κυβέρνησης να μην καλύψει χιλιάδες αναπήρους που έληγαν οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ μες στη πανδημία, αφήνει χωρίς επίδομα και σύνταξη χιλιάδες ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες», καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η οποία σήμερα στις 12 το μεσημέρι προχωράει σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Καταγγέλλει επίσης ότι «τα ΚΕΠΑ, ακόμα και για τις λίγες περιπτώσεις που εξετάζουν αυτό το διάστημα, σφαγιάζουν με προκλητικό τρόπο ό,τι έχει απομείνει», καθώς σε μια σειρά περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, «μπορεί να μη μειώσουν/κόψουν το ποσοστό αναπηρίας, όμως αλλάζοντας τα ποσοστά αναπηρίας από τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους αφήνουν χωρίς σύνταξη ή επίδομα».

Η ΣΕΑΑΝ αναφέρει ως χαρακτηριστικές τις «περιπτώσεις των Α. Μ. και της Κ.Ν. που ενώ παίρνουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χάνουν το επίδομα παραπληγίας γιατί τους αποδίδουν ποσοστό στην κινητική αναπηρία στο 60%, ενώ για να πάρεις το επίδομα παραπληγίας χρειάζεται ποσοστό πάνω από 67%», προσθέτοντας πως «όταν κάποιες επιτροπές αρνούνται να κόψουν το επίδομα ή τη σύνταξη έρχεται ο διευθυντής του ασφαλιστικού ταμείου και κάνει προσφυγή για ακύρωση της απόφασης». Μάλιστα, με βάση την καταγγελλλία, αυτό ...«τυχαίνει» να γίνεται συχνά στο Περιστέρι.

«Την ίδια στιγμή η παράταση της ισχύος των αποφάσεων μέχρι 31/12 που πέρασε με τροπολογία στη Βουλή με το κλείσιμο των ΚΕΠΑ στο τελευταίο lockdown άφησε απ’ έξω όλους αυτούς που είχαν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ από το πρώτο lockdown και λόγω των περιορισμένων συνεδριάσεων για την περίοδο που λειτούργησαν δεν εξετάστηκαν οι περιπτώσεις τους ή δεν πρόλαβαν να εξεταστούν αυτοί που έκαναν αίτηση για πρώτη φορά. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσφατη ιατρική εξέταση γιατί τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μιας νόσου», συνεχίζει η ΣΕΑΑΝ, καλώντας τα μέλη της να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. 

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου