Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ασανσέρ (εμπαιγμού) : Με Μητσοτάκη Και Μενδώνη Μέσα, Όταν Κάνεις Παράβαση Των μέτρων… Δεν Κολλά Και Δεν Τρως Πρόστιμο

 


Παγκόσμια Ημέρα σήμερα για τα άτομα με αναπηρία και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άδραξε την ευκαιρία για ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, εγκαινιάζοντας, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη.

Μόνο που στην… πολύ λαχτάρα για επικοινωνιακό σόου «ξέχασε» το βασικό: τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, με τα οποία έχει βάλει τη χώρα σε «lockdown», έχει ποινικοποιήσει κάθε διαμαρτυρία έναντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που περνά κ.λπ.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19, όσον αφορά τη χρήση ανελκυστήρων: «Αν η χρήση ανελκυστήρων θεωρηθεί αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατό (10%) της χωρητικότητας αυτών. Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε άτομα με αναπηρία, σε ηλικιωμένους ή για σκοπούς τροφοδοσίας». Εάν κάποιος εφαρμόσει κυριολεκτικά τα όσα ορίζει η απόφαση τότε η χρήση ανελκυστήρων που μεταφέρουν έως 9 άτομα απαγορεύεται. Στους ανελκυστήρες που μεταφέρουν από 10 έως 19 άτομα μπορεί να γίνει χρήση από ένα άτομο. Για να μπουν στον ανελκυστήρα δύο άτομα, θα πρέπει αυτός να μεταφέρει τουλάχιστον 20 άτομα.

Στη φωτογραφία, όμως, βλέπετε τον πρωθυπουργό μέσα στον ανελκυστήρα της Ακρόπολης να καμαρώνει, μαζί με τη Λίνα Μενδώνη και άλλους δύο, το σύνολο τέσσερα άτομα. Με λίγα λόγια, άλλη μια παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, μετά την Πάρνηθα, όπου φωτογραφήθηκε με μια παρέα, χωρίς αποστάσεις και μάσκα.

Συμπέρασμα; Με Μητσοτάκη και Μενδώνη μέσα, όταν κάνεις παράβαση των μέτρων… δεν κολλά και δεν τρως πρόστιμο, αλλά και δεν έχεις τις ορδές του Χρυσοχοΐδη απέναντί σου για να σε πλακώσουν στο ξύλο, επειδή έκανες παράβαση των μέτρων και δεν ακολούθησες τις διαταγές της κυβέρνησης να μείνεις σπίτι σου και να αναπνέεις και μόνον.

Σημείωση 1: Μην εκπλαγείτε άμα βρεθεί κανένας «έξυπνος» να πει πως δεν είναι ασανσέρ αλλά… αναβατόριο.

Σημείωση 2: Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την παράταση το «lockdown N.2» μέχρι τις 14 Δεκέμβρη, άρα και των μέτρων που ισχύουν, όσον αφορά στη χρήση των ανελκυστήρων.

 Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου