Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Σωματείο ΠΝΓ «Αττικόν» : Για Τις Απρόσκλητες Επισκέψεις Του Προέδρου Της ΠΟΕΔΗΝ

Τον Πρόεδρο και ουσιαστικά και την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει με μια σκληρή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο. Το Σωματείο καταγγέλει ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χωρίς καμία ενημέρωση και συνεννόηση με τη Διοίκηση του Σωματείου πραγματοποιεί επισκέψεις στο Αττικό, κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης συνοδευόμενος από συνδικαλιστές της παράταξής του ενώ η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εκδίδει ερήμην του Σωματείου ανακοινώσεις που αφορούν το Νοσοκομείο. Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο καταγγέλει ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ οργάνωσε συγκέντρωση καθαριστριών έξω από το υπ. υγείας με την «άδεια» του εργολάβου.


Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου αναφέρει:

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ»
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (pla)-ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Το σωματείο εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου (όπως όλα τα ζωντανά, αγωνιστικά και δραστήρια σωματεία) υπάρχει με σκοπό να αποτελεί στήριγμα των εργαζομένων και των ασθενών του νοσοκομείου μας, στον αγώνα για τα δικαιώματα τους στη δουλειά, την υγεία, την ίδια τους τη ζωή.

Ο συνδικαλισμός είναι ανιδιοτελής προσφορά, διάθεση για αγώνα και αφιέρωση του ελεύθερου χρόνου για τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε εργοδότες, τις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και όποιου άλλου υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική.

ΚΑΝΕΝΑ σωματείο δεν είναι βιτρίνα κανενός για να κανονίζει μόνος του πίσω από κλειστές πόρτες μαζί με τα στελέχη Υπουργείων, Διοικήσεων και άλλων τα ψευτορουσφετάκια ή τα ατομικά του συμφέροντα και βλέψεις.

Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακός φαίνεται να αγνοεί τις παραπάνω (πιστεύουμε σε όλους μας) γνωστές αρχές που διέπουν κάθε τίμιο συνδικαλιστή αφού με συνεχείς και πρωτοφανείς παρεμβάσεις (δεν συμπεριφέρεται έτσι απέναντι σε κανένα άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο της ομοσπονδίας):
  • Βγάζει κάθε τρεις και λίγο μία ανακοίνωση για το Αττικό (συνήθως ανούσια γεγονότα για δημοσιογραφική αξιοποίηση και όχι κάποια σοβαρή εργασιακή διεκδίκηση απέναντι στην κυβέρνηση και τα ιδιωτικά συμφέροντα) ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου σωματείου, το οποίο είναι μέλος της ΠΟΕΔΗΝ. Έφτασε δε στο σημείο να κάνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας με την «άδεια» του εργολάβου καθαριότητας του Αττικού, χωρίς το σωματείο.
  • Εμφανίζεται αγκαζέ με έναν γνωστό ανυπόληπτο συνδικαλιστή (ο οποίος στα κανάλια δηλώνει πρόεδρος των εργαζομένων!!!) και κάνουν μαζί δηλώσεις έξω από το νοσοκομείο. Μόλις σβήνει η κάμερα εξαφανίζεται ο ένας από το νοσοκομείο και ο άλλος από τη δουλειά(!).
  • Ο συγκεκριμένος συνοδοιπόρος του συνάδελφου Γιαννακού έχει κάνει μήνυση στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ (λες και είναι εργοδότης ή διοίκηση), σκίζει τις αφίσες και τις ανακοινώσεις του, διαφωνεί να γίνουν μέλη του οι ελαστικά εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι, έχει τακιμιάσει με τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με τον εργολάβο στην καθαριότητα και άλλους αξιότιμους παράγοντες. Και ενώ δεν πατάει το πόδι του στο ΔΣ του σωματείου και στέλνει έγγραφα στην τράπεζα για να μπλοκάρει το ταμείο, αποδέχεται να του καλύψει το σωματείο Δικαστικά Έξοδα. Φυσικά, όλα αυτά είναι σε γνώση της ομοσπονδίας και του προέδρου της.
Γιατί τα κάνει όλα αυτά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας;

-Καταλαβαίνουμε ότι ο συνάδελφος Γιαννακός και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν τέτοιο «συνδικαλισμό» έχουν μάθει να κάνουν: «καταγγελίες», «αποκαλύψεις», υπόγειες συνεννοήσεις με τα υπουργεία και τις διοικήσεις, συμβολικές κινητοποιήσεις που τις αποφασίζουν σε κλειστά γραφεία και όχι σε συνελεύσεις, σώου και προβολή στα ΜΜΕ αντί της οργάνωσης πραγματικών αγώνων και απεργιών. ΜΑΚΡΙΑ από τις διαδικασίες των σωματείων.

-Καταλαβαίνουμε τον καημό του να εκλέξει αντιπροσώπους που θα τον ψηφίσουν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας για να κρατήσει την καρέκλα της προεδρίας της ΠΟΕΔΗΝ. Με βάση τα παραπάνω θα ήταν όμως πιο σώφρον να κρατήσει αποστάσεις γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι. Όχι παιχνιδάκια πίσω από τις πλάτες του σωματείου εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου. Εξηγούμαστε στον συνάδελφο Γιαννακό. Τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν, μας δυναμώνουν. Οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΥ και το σωματείο τους θα τινάξουν όλες τις απόψεις που αναπαράγουν την υποταγή και ξεφτιλίζουν το συνδικαλισμό.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου