Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ημέρα Κοινής Δράσης Σε Δεκάδες Χώρους Δημόσιας Υγείας Και Πρόνοιας στην Αττική | Πέμπτη 21 Νοέμβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στις 9 το πρωί στο ΤΕΠ διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την Πέμπτη 21 Νοέμβρη, ημέρα κοινής δράσης σε δεκάδες χώρους Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας της Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Συμμετέχουμε μαχητικά στις παναττικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ΚΑΤ, «ΑΤΤΙΚΟΝ», «ΕΛΠΙΣ», «ΣΩΤΗΡΙΑ», ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ, ΛΑΪΚΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, ΨΝΑ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην απαράδεκτη κατάσταση με τις ελλείψεις προσωπικού, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης, τους πετσοκομμένους μισθούς και την ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Καμιά απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου, εργολαβικού (ή με όποια «ελαστική» σχέση εργασίας π.χ. μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.). Μονιμοποίηση όλων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
  • Άμεση, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας – Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.
  • Ανάπτυξη όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝ, χειρουργείων και εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
  • Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμιά περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου