Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

«Ακατάδεκτη» η κ. Μιχαηλίδου

Αρνητική εντύπωση και καυστικά σχόλια προκάλεσε η άρνηση της υφυπουργού Εργασίας κ. Μιχαηλίδου να δεχτεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις Προνοιακές δομές που σήμερα πραγματοποιούσαν κινητοποίηση έξω από το υπ. Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να υπολειτουργούν, διεκδικούν την στελέχωση των μονάδων τους καθώς επίσης την παραμονή στην εργασίας των επικουρικών εργαζομένων που στο τέλος του χρόνου λήγει η παράταση και κινδυνεύουν να απολυθούν.

Καταγγέλλουν ότι μετά τις παλινωδίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας η οποία αναγκάστηκε με μεγάλη καθυστέρηση και κάτω από την πίεση να εξαγγείλει την προκήρυξη των θέσεων που σήμερα υπηρετούν επικουρικοί εδώ και 5 μήνες έχουμε μια νέα παρελκυστική τακτική από την σημερινή πολιτική ηγεσία με αποτέλεσμα να μην βγαίνει στον αέρα η προκήρυξη αυτή.

Ταυτόχρονα η κ. Μιχαηλίδου με διάφορα προσχήματα αρνείται να παρατείνει τις συμβάσεις των επικουρικών με αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι στο τέλος του έτους να απολυθούν.

Μετά την άρνηση της κ. Μιχαηλίδου να τους δεχτεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την στελέχωση των μονάδων με μόνιμο προσωπικό και την μονιμοποίησή των επικουρικών οι οποίοι εργάζονται στις δομές 4 και 5 χρόνια.

Στην κινητοποίηση από την πλευρά το ΜΕΤΑ Υγειονομικών παραβρέθηκε το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ Κόνιαρης Χρήστος.
Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου