Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

«Αλλά Λόγια Να Αγαπιόμαστε» Από Τον κ. Κικίλια Στις Καθαρίστριες Του Δρομοκαΐτειου

Ένα νέο επικοινωνιακό show επιχείρησε να πραγματοποιήσει ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας κατά την είσοδό του σήμερα στα υπουργείο όταν βρέθηκε μπροστά στις συγκεντρωμένες καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Μπορεί ο κ. Κικίλιας να «χτύπησε» αρκετές στην πλάτη, να κάθισε μαζί τους στα σκαλάκια του υπουργείου όμως αρνήθηκε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον και τον κίνδυνο επανόδου των εργολάβων.


Μάλιστα στην επισήμανση ότι οι εργολάβοι καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους, εκτοξεύουν απειλές και αποσπούν παράνομα χρήματα από τους μισθούς των εργαζομένων ανέφερε ότι «είμαστε κράτος δικαίου και θα εφαρμοστεί ο νόμος».
Μπορεί ο κ. Κικίλιας να πήρε επικοινωνιακά «μαθήματα» από τον πρώην υφυπουργό υγείας όμως αυτό που δεν μπορεί να κρύψει με τέτοια τεχνάσματα είναι η πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Μια πολιτική που στοχεύει είτε στην επάνοδο των εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες είτε στην «ανακύκλωση» των εργαζομένων μέσω νέων συμβάσεων στις υπηρεσίες αυτές προκειμένου να εμφανίζεται πλασματικά ότι παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου