Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Κλιμακώνουν Τις Κινητοποιήσεις Τους Οι Εργαζόμενοι Στο ΚΕΘΕΑ

Η γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 6 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του οργανισμού.

 
Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν:



«Θεωρούμε το ΔΣ που διορίστηκε, ως ένα κομματικό ΔΣ που δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζομένων και, όπως κάθε κομματικό ΔΣ, δεν διασφαλίζει τη χρηστή διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στις θέσεις μας για την ανάγκη αυτοδιοίκητου, όχι μόνον του ΚΕΘΕΑ, αλλά όλων των οργανισμών δημόσιας υγείας και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό. Όσον αφορά το θεραπευτικό και το τρέχον διοικητικό κομμάτι, θα λειτουργήσουμε με συνέπεια προς τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους, διατηρώντας πάντα στο προσκήνιο το αγώνα μας για το αυτοδιοίκητο».

Θυμίζουμε πως λίγο πριν κατατεθεί από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η προσφυγή του ΚΕΘΕΑ στο ΣτΕ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλια, διόρισε τα νέα μέλη, που ετοιμάζονται τώρα με το έτσι θέλω της κυβέρνησης να καταλάβουν τις θέσεις των εκλεγμένων, κατά παρέκκλιση όλων των κανόνων της λειτουργίας και του θεραπευτικού του μοντέλου.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση που υπογράφεται από το τμήμα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ επικρίνει τη στάση του υπουργού Υγείας που «επιχειρεί την κομματικοποίηση του ζητήματος του ΚΕΘΕΑ» σημειώνοντας πως «η μετατροπή της υπόθεσης σε πεδίο αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε όλο και πιο δύσκολη θέση τον Οργανισμό, τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενούς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου