Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Παρέμβαση Του ΠΑΜΕ Και Του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής Ενάντια Σε Απόλυση Εργαζόμενης

Παρέμβαση στο Διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο και το κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής, απαιτώντας την επαναπρόσληψη απολυμένης καθαρίστριας.

Η εργαζόμενη, η οποία δούλευε με 5ωρη απασχόληση, ενημερώθηκε από την εταιρεία ISS, την ημέρα που έληγε η σύμβασή της, ότι δεν θα την ανανεώσει. Η αιτιολογία ήταν ότι θα αντικατασταθεί από εργαζόμενη από άλλο νοσοκομείο, την οποία δεν μπορεί να απολύσει, γιατί η αποζημίωση είναι μεγαλύτερη.

Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία προσπαθεί να «μπαλώνει τρύπες» μεταφέροντας εργαζόμενους από τον ένα εργασιακό χώρο στον άλλο και ταυτόχρονα επιδιώκει να στρέψει τη μία εργαζόμενη ενάντια στην άλλη, τη στιγμή που οι ανάγκες σε εργαζόμενους στην καθαριότητα τόσο στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι τεράστια.

Η εργαζόμενη είναι μητέρα δυο παιδιών το ένα εκ των οποίων με αναπηρία 67%, μονογονεϊκή οικογένεια και δούλεψε στο νοσοκομείο πέντε μήνες με τρεις διαδοχικές συμβάσεις. 
Ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι θα κάνει παρέμβαση στην εταιρεία, για να παραμείνει η εργαζόμενη στο νοσοκομείο. Το Συνδικάτο Καθαριστριών έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπρόσωπο του εργολάβου, ο οποίος επιμένει στην αρχική του θέση.

Πηγή : 902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου