Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Τη Νέα Σφαγή Από Τα ΚΕΠΑ Καταγγέλλει Η ΣΕΑΑΝ

Τη νέα σφαγή από τα ΚΕΠΑ καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Όπως σημειώνει, ομάδα τυφλών πέρασαν πρόσφατα από υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ. Ωστόσο, οι αποφάσεις εκδόθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο και εμφανίζουν ότι η πάθηση τους, επήλθε την ημέρα εμφάνισης τους στις επιτροπές το 2016 «όταν όλοι τους είναι τυφλοί λόγω κληρονομικής πάθησης, έχουν κάνει επανειλημμένα χειρουργεία, έχουν αποφοιτήσει από την σχολή τυφλών και έχουν εργαστεί ως τυφλοί τηλεφωνητές» όπως σημειώνει η ΣΕΑΑΝ.
Αυτές οι αποφάσεις εκτός ότι τους ταλαιπωρούν «θέτουν υπό αμφισβήτηση μια σειρά δικαιώματα που έχουν ως τυφλοί από χρόνια. Για παράδειγμα, καλούνται να πληρώσουν φόρους για τα προηγούμενα χρόνια ενώ ως τυφλοί απαλλάσσονται» επισημαίνει η ΣΕΑΑΝ.
Σε διαμαρτυρία των τυφλών μαζί με τη ΣΕΑΑΝ στις αρχές Ιούνη, η διευθύντρια των ΚΕΠΑ δεσμεύτηκε ότι οι αποφάσεις θα διορθωθούν. Κάτι που δεν έγινε, γιατί και οι νέες αποφάσεις που εκδόθηκαν, λένε τα ίδια με τις προηγούμενες και οι τυφλοί καλούνται να πληρώσουν παράβολο και να ξαναπεράσουν από την επιτροπή.

Η ΣΕΑΑΝ προειδοποιεί

«Ως εδώ και μη παρέκει!
  • Κάτω τα χέρια από τους αναπήρους.
  • Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
  • Να δοθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι διορθωτικές αποφάσεις που να απεικονίζουν πραγματικά το ιστορικό της αναπηρίας των τυφλών συναδέλφων μας».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου