Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Προληπτική Η Διακοπή Της Αιμοδοσίας Λόγω Ελονοσίας

Για προληπτική απαγόρευσης της αιμοδοσίας λόγω ελονοσίας σε περιοχές αυξημένου κινδύνου κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας που υποστηρίζει ότι «έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «βασική αρχή των πολιτικών δημόσιας Υγείας είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ προχώρησε σε διακοπή της αιμοδοσίας σε περιοχές αυξημένου κινδύνου» και πως «όπως πέρυσι έτσι και φέτος έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία».

Προσθέτει πως «υπάρχει ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας που έχει εκπονηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας».

Υποστηρίζει πως «παρατηρείται μια υπερβολική δημοσιότητα και αναίτια διόγκωση ενός υπαρκτού, αλλά ελεγχόμενου προβλήματος» και ότι η δημόσια Υγεία «είναι πολύ ευαίσθητη και σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους καταστροφολογίας και ανεύθυνου λαϊκισμού».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως «με όλα αυτά διαμορφώνεται μια ζοφερή εικόνα για τη χώρα μας. Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει Κυβέρνηση; Τι κάνει ο πρωθυπουργός;»

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει «Δώδεκα δήμοι της χώρας σε καραντίνα για ελονοσία. Τελικά το εννοούσαν όταν έλεγαν ότι τα πράγματα θα ξαναγίνουν όπως ήταν, απλά δεν μας είχαν πει ημερομηνία…»

Στο θέμα επανήλθε και ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, που δήλωσε «αντί να μιλά για πολιτική εκμετάλλευση του προβλήματος, ας μας πουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς ποτέ άλλοτε είχαν κηρυχθεί σε καραντίνα λόγω ελονοσίας 12 δήμοι της χώρας; Ποσά χρόνια θα γυρίσει η Ελλάδα πίσω στα ζητήματα της δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της ανίκανης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας;».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου