Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ελλείψεις 45 Γιατρών Και 120 Νοσηλευτών Από Τα Νοσοκομεία Της Λάρισας

Σημαντικές ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλες τις ειδικότητες στα νοσοκομεία της Λάρισας διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη που είχε συνάντηση με τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού και του Νομαρχιακού Νοσοκομείου.

Κατά την ενημέρωση από το νέο διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτη Νάνο και τον υποδιοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρη Λιόλιο προκύπτει ότι λείπουν πάνω από 120 νοσηλευτές, 45 γιατροί, αρκετοί τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία χειρουργικών κρεβατιών και την ύπαρξη λιστών αναμονής για πολλούς μήνες που οδηγούν τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία ξοδεύοντας τεράστια ποσά.

Επιπλέον λόγω των ελλείψεων έχει υποβαθμιστεί το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να έχουν κλείσει κλινικές και τμήματα. Από την πλευρά του ΚΚΕ επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ασκούμενη πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αλλά και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που βλέπει τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις και την Υγεία ως εμπόρευμα. Τονίσθηκε ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα θα αναδειχθούν και στο Κοινοβούλιο όπως πράττει έως σήμερα το ΚΚΕ και κυρίως θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.

Πηγή : 902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου