Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Επιβλήθηκαν Χαράτσια Σε Επιδόματα Αναπήρων Και Πολύτεκνων

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέλος χαρτοσήμου επιβλήθηκε σε επιδόματα που λαμβάνουν ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» τα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων επιβαρύνθηκαν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης, καθώς χαρακτηρίστηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών και την γενική γραμματεία Δημόσιων Εσόδων ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.

Επιπλέον επιβλήθηκε για πρώτη φορά τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα επιδόματα τρίτεκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκαν από τον ΟΓΑ στις 20 Ιουλίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως καταγγέλθηκε ότι πολλές Δ.Ο.Υ. απαιτούν από απολυμένους - συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης την αναδρομική καταβολή φόρων εισοδήματος για τα επιδόματα ειδικής επιδότησης ανεργίας που έλαβαν από τον ΟΑΕΔ.

Ειδικά για τα επιδόματα των αναπήρων το υπουργείο Οικονομικών και η γγΔΕ επέβαλαν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες κάτω του 80% καθώς και στα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή κινητικά ανάπηροι. Άλλαξαν την έννοια του εισοδήματος όπως είχε γίνει δεκτή εδώ και πολλά χρόνια και χαρακτήρισαν τα συγκεκριμένα ποσά ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες απαλλασσόμενα μεν από το φόρο εισοδήματος αλλά υποκείμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου