Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση Του ΔΣ Του Συλλόγου Εργαζομένων Στο Νοσοκομείο Και Στα ΚΥ Άρτας

Για την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης

Συ­να­δέλ­φισ­σες–συ­νά­δελ­φοι
 
Πριν λίγες μέρες επι­σκέ­φτη­κε το Νο­σο­κο­μείο μας, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Υγεί­ας, κ. Πο­λά­κης, μια μέρα μετά που ανέ­λα­βε κα­θή­κο­ντα ο νέος Διοι­κη­τής του κ. Μπα­λά­σκας, με την ευ­και­ρία της επί­σκε­ψης του στην Ήπει­ρο για την πα­ρά­δο­ση στο ΕΚΑΒ νέων ασθε­νο­φό­ρων.

«Κα­λο­δε­χού­με­νος» ο νέος διοι­κη­τής, «κα­λο­δε­χού­με­νος» κι ο υπουρ­γός! Στην σύ­σκε­ψη βέ­βαια που διορ­γα­νώ­θη­κε από την διοί­κη­ση και τον νέο διοι­κη­τή στο Νο­σο­κο­μείο, με αφορ­μή την επί­σκε­ψη του αν.υπουρ­γού αργά το από­γευ­μα της Πα­ρα­σκευ­ής 29 Ιου­λί­ου, ΔΕΝ κα­λε­στή­κα­με. Πα­ρα­βρε­θή­κα­με όμως (ΑΥ­ΤΟ­ΠΡΟ­ΣΚΛΗ­ΘΗ­ΚΑ­ΜΕ) κι εκ­φρά­σα­με τις απο­φά­σεις μας για την αξιο­πρε­πή λει­τουρ­γία του Νο­σο­κο­μεί­ου , για την ανά­γκη μα­ζι­κών προ­σλή­ψε­ων μό­νι­μων για­τρών, διοι­κη­τι­κού, πα­ραϊ­α­τρι­κού και τε­χνι­κού προ­σω­πι­κού, για την ανά­γκη να μην μειω­θεί το έργο της κα­θα­ριό­τη­τας όπως απο­φα­σί­στη­κε κατά 20%, για την λει­τουρ­γία των Κέ­ντρων Υγεί­ας και του ΚΕ­ΦΙΑΠ, για την ανά­γκη αύ­ξη­σης του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού για την δη­μό­σια υγεία προ­κει­μέ­νου να πα­ρα­μεί­νει η υγεία ένα δη­μό­σιο αγαθό ,την αντί­θε­ση μας για τις με­θο­δεύ­σεις εκ­χώ­ρη­σης Νο­σο­κο­μεί­ων ( Σα­ντο­ρί­νης), ψυ­χια­τρι­κών κλι­νι­κών και δομών ψυ­χι­κής υγεί­ας στην Ανώ­νυ­μη Εται­ρεία Μο­νά­δων Υγεί­ας (ΑΕΜΥ) καθώς και την απαί­τη­ση μας να κα­τα­βλη­θούν τώρα τα δε­δου­λευ­μέ­να των προη­γού­με­νων ετών.


Ο κύ­ριος Πο­λά­κης στην απά­ντη­ση του, μί­λη­σε για προ­σλή­ψεις γε­νι­κά και αό­ρι­στα (άλ­λω­στε εξαγ­γέλ­λο­νται εδώ και χρό­νια αυτές οι προ­σλή­ψεις, δεν είναι η πρώτη φορά). Σχο­λί­α­σε ότι το με­γά­λο πρό­βλη­μα προ­κύ­πτει από την φυγή στο εξω­τε­ρι­κό των για­τρών και συ­μπλή­ρω­σε λέ­γο­ντας ότι γί­νο­νται προ­σπά­θειες να τους πεί­σουν να γυ­ρί­σουν πίσω! Είναι προ­φα­νείς οι «προ­σπά­θειες» της κυ­βέρ­νη­σης άλ­λω­στε και κα­τα­δει­κνύ­ο­νται από την πο­λι­τι­κή που υλο­ποιεί, από το φο­ρο­λο­γι­κό, από το ασφα­λι­στι­κό – που σε συν­δυα­σμό ου­σια­στι­κά απα­γο­ρεύ­ουν σε οποιον­δή­πο­τε να ασκή­σει ατο­μι­κό επάγ­γελ­μα, άρα και στους για­τρούς, από τα ερ­γα­σια­κά που ετοι­μά­ζο­νται τον Σε­πτέμ­βρη και θα επι­δει­νώ­σουν κι άλλο την ήδη απορ­ρυθ­μι­σμέ­νη αγορά μι­σθω­τής ερ­γα­σί­ας με μι­σθούς της τάξης των 300 και 400 € ακόμη και για το επι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό, από τα πο­σο­στά της ανερ­γί­ας που είναι στα ύψη και δεν πέ­φτουν, από την έλ­λει­ψη πο­λι­τι­κής βού­λη­σης για στα­θε­ρή και μό­νι­μη δου­λειά. Σε ότι αφορά στην κα­θα­ριό­τη­τα είπε ότι είναι από­φα­ση της κυ­βέρ­νη­σης να «φύ­γουν οι ερ­γο­λά­βοι» από τα Νο­σο­κο­μεία- πράγ­μα όμως που προ­φα­νώς δεν μπο­ρεί να γίνει με την «με­τα­τρο­πή» των ερ­γα­ζό­με­νων στην κα­θα­ριό­τη­τα σε «ατο­μι­κούς ερ­γο­λά­βους», ενώ πα­ρεμ­βαί­νο­ντας μέλος της Διοί­κη­σης του Νο­σο­κο­μεί­ου, τό­νι­σε ότι δεν επαρ­κεί ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός και για τον λόγο αυτό μειώ­θη­κε το έργο της κα­θα­ριό­τη­τας. Σε ότι αφορά το νο­σο­κο­μείο Σα­ντο­ρί­νης είπε ότι προ­κει­μέ­νου να το λει­τουρ­γή­σουν, το εκ­χώ­ρη­σαν στην ΑΕΜΥ απο­φεύ­γο­ντας να το­πο­θε­τη­θεί για το μέλ­λον των ψυ­χια­τρι­κών κλι­νι­κών και των δομών ψυ­χι­κής υγεί­ας. Σε ότι αφορά στα δε­δου­λευ­μέ­να, δε­σμεύ­θη­κε, ακο­λου­θώ­ντας την πε­πα­τη­μέ­νη τόσων και τόσων προη­γού­με­νων υπουρ­γών, ότι θα υπάρ­ξει πλη­ρω­μή τον Οκτώ­βριο.

Το ΔΣ του Συλ­λό­γου Ερ­γα­ζο­μέ­νων θέλει να ενη­με­ρώ­σει ότι οι ερ­γα­ζό­με­νοι κι η δη­μό­σια υγεία στην χώρα δεν αντέ­χουν άλλο ούτε «δε­σμεύ­σεις», ούτε «προ­σπά­θειες», ούτε επι­κοι­νω­νια­κή πο­λι­τι­κή. Απαι­τούν εδώ και τώρα την κα­τα­βο­λή των χρη­μά­των της δε­δου­λευ­μέ­νη ερ­γα­σί­ας ( 2008-2009-2010-2012-2013), απαι­τούν προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού και στα­θε­ρή και μό­νι­μη δου­λειά για όλους, απαι­τούν μι­σθούς αξιο­πρέ­πειας κι όχι μι­σθούς πεί­νας, απαι­τούν να πα­ρα­μεί­νουν τα Νο­σο­κο­μεία δη­μό­σια και η υγεία δη­μό­σιο αγαθό και θα αγω­νι­στούν με όλες τους τις δυ­νά­μεις απέ­να­ντι στις πο­λι­τι­κές που ανοί­γουν τις πόρ­τες, δήθεν «εξα­να­γκα­σμέ­νοι», στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση και στον ερ­γα­σια­κό με­σαί­ω­να, στη σφαγή των μι­σθών και των συν­θη­κών ερ­γα­σί­ας, στα πρό­τυ­πα που έχουν επι­βά­λει στις συ­να­δέλ­φισ­σες μας κα­θα­ρί­στριες.

Καλεί όλους τους ερ­γα­ζό­με­νους, την κοι­νω­νία και το λαό, σε εγρή­γορ­ση και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα για δυ­να­μι­κούς αγώ­νες ώστε να απο­τρα­πούν οι αν­θυ­γιει­νοί κι αντι­λαϊ­κοί σχε­δια­σμοί της συ­γκυ­βέρ­νη­σης, της ΕΕ και των αφε­ντι­κών τους.


Άρτα, Αύ­γου­στος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου