Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΣΕΑΑΝ Να Παρθούν Πίσω Τα Κυβερνητικά Εγκληματικά Μέτρα Για Περαιτέρω Εμπορευματοποίηση Της Υγείας

 


Στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 22 Φλεβάρη, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, αλλά και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ).

 

Η ΣΕΑΑΝ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση μάχης! Να παρθούν τώρα πίσω τα εγκληματικά μέτρα της Κυβέρνησης για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας. Δεν θα γίνουμε παρανάλωμα για τα κέρδη τους, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας παίρνοντας μαζικά μέρος οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες με τις οικογένειές μας στις 28 του Φλεβάρη στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 10:30 π.μ. στα Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα, για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα».

Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί: 

  • Γενναία χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, επεμβάσεις και τεχνολογικά βοηθήματα (π.χ. αντλίες ρύθμισης ζαχάρου, αμαξίδια, κλπ), είναι ευθύνη του κράτους, πρέπει να εξασφαλιστούν 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καμία απόλυση, μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, εργολαβικών.

  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα τμήματα και τα νοσοκομεία που έκλεισαν.

  • Αναβάθμιση τώρα όλων των υποδομών και του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Τέλος, η ΣΕΑΑΝ διευκρινίζει ότι στις κινητοποιήσεις καλεί και συμμετέχει και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Παίδων «Αγία Σοφία».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου