Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση Του Τμήματος Υγείας Του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Για Το Νέο Χαράτσι Στα Φάρμακα…

Στο ίδιο νεοφιλελεύθερο έργο θεατές!!!

Για μια ακόμη φορά, κατά την προσφιλή τους τακτική, χαρατσώνουν τους ασφαλισμένους!!!

Η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού της, Άδωνη Γεωργιάδη, εφαρμόζει «νέο κεφαλικό φόρο» στην προμήθεια των αναγκαίων & ζωτικής σημασίας φαρμάκων!!!


Η υπουργική απόφαση που εξομοιώνει όλες τις φαρμακευτικές θεραπευτικές κατηγορίες είναι εκτός από επιζήμια, για την τσέπη των ασθενών και επικίνδυνη για την υγεία τους!!!

Επιβάλει σε ρυθμισμένους ασθενείς να αλλάξουν θεραπευτική κατηγορία φαρμακευτικής δραστικής ουσίας με το έτσι θέλω έξω από κάθε επιστημονική ορθότητα!!!

Για παράδειγμα…, αν ένας χρόνιος ασθενής με υπέρ-χοληστεριναιμία αντιμετωπίζεται από τον θεράποντα ιατρό του με στατίνη όπως ορίζουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, του επιβάλλεται πλέον να αλλάξει θεραπεία για τον απλούστατο λόγο πως θα πληρώσει πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτό που πλήρωνε μέχρι τώρα!!!

Οδηγούν τους ασθενείς λόγω οικονομικής αδυναμίας στον κίνδυνο απορρύθμισης της νόσου τους με πιθανά ολέθρια αποτελέσματα!!!

Είναι μια ανάλγητη & εγκληματική πολιτική που απορρίπτεται από σύσσωμο τον επιστημονικό κόσμο, γιατροί & φαρμακοποιοί και τους φορείς τους!!!

Δεν τους αρκεί που εδώ και μια πενταετία έχουν αποχαρακτηρίσει μια σειρά φαρμακευτικές προσεγγίσεις σε μη ΣΥ.ΦΑ (συνταγογραφούμενα φάρμακα) τα οποία ειρήσθω εν παρόδω έχουν ακριβύνει δραματικά, τώρα έρχονται να αποτελειώσουν το έργο τους με την νέα πολιτική τους στα αποζημιούμενα φάρμακα!!!

Ως εδώ!!!

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της και τους ιατρικούς & φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας καθώς και σύσσωμο τον ελληνικό λαό να αντιδράσουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου