Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες διακινείται ευρέως από κυβερνητικά -και όχι μόνο -μέσα, η είδηση περί «ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» όπως την ευαγγελίζεται ο αρμόδιος για την ψυχική υγεία υφυπουργός Δ. Βαρτζόπουλος. 

Το σχέδιο νόμου φέρνει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν οι δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, εισάγοντας επιθετικά τη λογική του κέρδους και της προώθησης της παρουσίας του ιδιωτικού τομέα, ενώ παράλληλα η εμπλοκή του δημοσίου περιορίζεται.

 

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του σχεδίου νόμου μια σειρά κινητοποιήσεων έχουν ξεσπάσει, ζητώντας όχι μόνο την απόσυρσή του, αλλά και τη δραστική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το υπάρχον σύστημα ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.  

Συζητάμε και στη γειτονιά μας για τη φύση των αλλαγών που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και τους αγώνες που έχουν ξεσπάσει με τους:

-Θεόδωρο Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρο, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία
-Ηρακλή Γκότση, εργαζόμενο στο 18ΑΝΩ
-Κώστα Βάγια και Γιώργο Βαρτζιώτη, Συλλογικές Δράσεις Αλληλεγγύης στο 18ΑΝΩ
-Θανάση Αντωνίου, ψυχίατρο, Συντονισμός για τη Δημόσια Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση


Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος Γαρδένια

3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 14, 157 72 Ζωγράφος, Ελλάδα

 https://www.facebook.com/events/1600389004041896?ref=newsfeed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου