Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Και Συναυλία Για Το Νομοσχέδιο Διάλυσης Δημόσιων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Και Απεξάρτησης

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μουσική συναυλία με τίτλο «Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης» πραγματοποιούν στο Θησείο, σωματεία και φορείς που δρουν στους συγκεκριμένους χώρους, αντιδρώντας σε σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κάτω τα χέρια από τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης είναι το μήνυμα που στέλνουν πλήθος κόσμου που έχουν κατακλύσει τον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο στην Αθήνα. Στη σκηνή δεσπόζουν οι σημαίες της Παλαιστίνης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομάδα κρουστών  quilombo τη μονάδας απεξάρτησης 18 άνω και τη μονάδας απεξάρτησης από το αλκοόλ.

 

Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, Σταύρος Καλαρίτης, διαμηνύοντας ότι δε θα ανεχτούμε να διαλυθεί το ΕΣΥ που με πολύ κόπο έφτιαξαν οι εργαζόμενοι. Δε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και να γίνουν ΝΠΙΔ, σημείωσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, Βασίλης Γρετσίστας, σημειώνοντας ότι στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγιναν σοβαρά εγκλήματα. Όπως επικαλείται ο πρωθυπουργός θα γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε Ευρώπη. Μια Ευρώπη που δε δίστασε να διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία την Παλαιστίνη στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

 

 
 
Στη σκηνή ανέβηκαν οι «Υπεραστικοί» λέγοντας ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των ληπτών υπηρεσιών τους που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Στο πλευρό των φοιτητών και των καθηγητών που προασπίζονται τα δημόσια πανεπιστήμια, στο πλευρό των υγειονομικών που παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία. Απαντάμε με οργάνωση αλληλεγγύη και αγώνα.

Ακολούθως στη σκηνή ανέβηκε ο Στάθης Δρογώσης, ο οποίος μεταξύ άλλων μεταφέρει την εμπειρία του από την εθελοντική συνεισφορά του στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, συγκεκριμένα τη «Στροφή» επισημαίνοντας την τεράστια δουλειά που κάνουν οι θεραπευτές, το προσωπικό, την αποτελεσματικότητα των στεγών προγραμμάτων. Είναι απαράδεκτο να τα κλείσουν, να στερήσουν το δικαίωμα στους ανθρώπους που δίνουν μάχη με τα ναρκωτικά και τις ψυχικές ασθένειες. Έχουμε όλοι το δικαίωμα στο λάθος και όσες φορές πέσουμε να ξανασηκωθούμε αφιερώνοντας το τραγούδι του, «όμορφη ζωή» στα παιδιά της θεραπευτικής κοινότητας «Στροφή».

Την σκυτάλη πήρε ο Απόστολος Ρίζος απαιτώντας να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο, ενώ αφιέρωσε το τραγούδι του «τα μεγάλα όχι».

Εκ μέρους της γραμματείας του ΕΣΥΝ στην συγκέντρωση - συναυλία, μίλησε η Ιλιάνα Ναζεντιάδου

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, με καυστικό χιούμορ σχολίασε για τον ΕΟΠΑΕ ότι δεν είναι τυχαίο που τελειώνει σε ΠΑΕ και κάλεσε στις 25 Γενάρη στη συνέντευξη συζήτηση στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Καρέζη».

Στη συναυλία διαμαρτυρίας παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΕ της ΚΕ, Νίκο Σοφιανό και Θοδωρή Χιώνη. Παραβρίσκεται επίσης ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, καθώς και ο Γιώργος Σιδέρης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Επίσης αντιπροσωπείες από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την ΕΕΔΥΕ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, από Σωματεία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία ΨΝΑ Δαφνί, Ελπίς, Μεταξά, Θριάσιο, Ευαγγελισμός, Άγιος Σάββας, Τζάνειο, ΚΑΤ. Παρευρίσκονται ακόμα Παραρτήματα του ΕΣΥΝ, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάλεω. Ακόμα, αντιπροσωπείες από τα Εργατικά Κέντρα Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Επίσης η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου, και το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και όμορων περιοχών.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου