Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Πετούν Στον Δρόμο Συμβασιούχους Που Εργάζονται Επί Χρόνια Στον «Άγ. Σάββα»

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεών τους που έχουν ήδη δρομολογηθεί.
 
Όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, από τα μέσα του 2021, η σύμβασή τους ανανεωνόταν κάθε τρίμηνο, προκειμένου το Νοσοκομείο να μείνει όρθιο εν μέσω πανδημίας.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι αν και στον Άγιο Σάββα καλύπτουν «για χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού», τώρα τους ανακοίνωσαν πως απολύονται καθώς ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για την είσοδο των εργολάβων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, έχουν δρομολογήσει γενική συνέλευση το μεσημέρι της Τρίτης, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση


Είμαστε εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, η σύμβασή μας έληξε στα μέσα του 2021 και έκτοτε ζούμε με το σκληρό και ψυχοφθόρο καθεστώς των 3μηνων παρατάσεων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόλυσης. Με τους ειδικούς νόμους λόγω covid ανέστειλαν τις απολύσεις μας από 3μηνο σε 3μηνο ώστε να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία του νοσοκομείου στα δύσκολα αυτά χρόνια. Και τώρα, αφού φροντίζουν να προχωρούν και να ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για την είσοδο των εργολάβων, μας ανακοινώνουν την απόλυσή μας.

Ανάμεσά μας υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται στο νοσοκομείο 15 και 20 χρόνια, πότε με εργολάβο και πότε με συμβάσεις ΑΣΕΠ. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες εργασίας στα συνεργεία (εξάλλου εδώ και καιρό εργαζόμαστε παράλληλα με προσωπικό καθαριότητας ιδιωτικής εταιρείας που με ανάθεση καλύπτει κάποιες θέσεις και αφορά στον ίδιο εργολάβο που αναλαμβάνει και τον διαγωνισμό. Όλοι γνωρίζουμε…)

Στον Άγιο Σάββα καλύπτουμε για χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Έχουμε εμβολιαστεί για τον κορωνοΪό, έχουμε νοσήσει από κορωνοϊο, έχουν ανακληθεί οι άδειές μας λόγω κορωνοϊού, έχουμε υπερβάλλει εαυτόν για την ομαλή λειτουργία του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας. Και τώρα μας ανακοινώνουν την απόλυσή μας στις 8 του Φλεβάρη, ακόμα και πριν εξαντληθεί η 3μηνη παράταση που ανακοινώθηκε για τις 31 Μάρτη για όλους τους συμβασιούχους. Και παρόλες τις υποσχέσεις στις 3 του Γενάρη από την Διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και του υπουργείου Υγείας πως θα παραμείνουμε στις θέσεις μας και δεν θα φύγει κανείς έως τις 31 Μάρτη, οι απολύσεις μας δρομολογούνται για τις 8 Φλεβάρη (ούτε άδειες και ρεπό δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε).

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της επικείμενης απόλυσής μας.

Να τηρηθεί η υπόσχεση της Διοίκησης καθώς και του υπουργείου Υγείας για την παράταση της σύμβασής μας έως τις 31/3/2024 με κατεύθυνση την περεταίρω παραμονή στην εργασία μας. Φροντίστε οι 56 οικογένειες των εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα να μην μείνουν στον δρόμο.

Γενική Συνέλευση: Τρίτη 16 Γενάρη, 12μμ, στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου