Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Καλεί Στην Παράσταση Διαμαρτυρίας (11.01.2024) Έξω Από Τα Κεντρικά Γραφεία Του Ομίλου Βιοϊατρική Στην Αθήνα Ενάντια Στις Απολύσεις

«Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στον όμιλο «Βιοϊατρική» τονίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, καλώντας τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου (Λεωφόρος Κηφισίας 132 Αμπελόκηποι), την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στις 15.30

Στο κάλεσμά του το Κλαδικό Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

 

«Το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Βιοϊατρική έχει προβεί σε απολύσεις εργαζόμενων σε διάφορα υποκαταστήματα στην Αττική. Πρόκειται για εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και με πολύχρονη προϋπηρεσία στον όμιλο. Είναι φανερό ότι θέλει να απαλλαγεί από τους παλιούς εργαζόμενους γιατί κοστίζουν και προτιμάει εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς.

Είναι προκλητικό που ένας όμιλος στην ιδιωτική υγεία, ο οποίος έχει αυξήσει τα κέρδη του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενος την πανδημία και την άσχημη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και την ανάγκη των ασθενών για άμεσες υπηρεσίες υγείας, να προχωράει σε απολύσεις και να σχεδιάζει να πετάξει στον δρόμο και άλλους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα, και να μεθοδεύει τη συρρίκνωση του ομίλου με κλείσιμο τμημάτων, περιορισμό ωρών λειτουργίας διάφορων υποκαταστημάτων.

Θυμίζουμε ότι η αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του ομίλου συνοδεύτηκε με εντατικοποίηση της εργασίας, με καθηλωμένους σε χαμηλά επίπεδα μισθούς και με εργαζόμενους χωρίς κλαδική σύμβαση εργασίας, χωρίς δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εργαζόμενων στην σταθερή εργασία, με μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στον όμιλο Βιοϊατρική. Ανάκληση των απολύσεων.

- Την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των θεσμικών δικαιωμάτων που χάθηκαν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να βρεθούν στο πλευρό των συναδέλφων στον όμιλο Βιοϊατρική για το σταμάτημα και την ανάκληση των απολύσεων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου (Λεωφόρος Κηφισίας 132 Αμπελόκηποι), την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στις 15.30».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου