Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«Νέα Πορεία» Σισμανόγλειου : Για Την Ανακοίνωση Του Σωματείου Σχετικά Με Την Εκδήλωση Του ΠΙΣ Για ΣΔΙΤ Στην Υγεία

Το Δελτίο τύπου που δημοσιοποίησαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΑΕΣ-ΠΑΣΚΕ, ΕΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκδήλωση του ΠΙΣ στην Αίγλη Ζαππείου για την παραπέρα συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, είναι μακριά από τις ανάγκες του υγειονομικού κινήματος και δείχνει τη λογική, τις θέσεις και τις πρακτικές των παρατάξεων αυτών. Οι διαφοροποιήσεις μας, ως “Νέα Πορεία” ήταν πολύ συγκεκριμένες για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου.

Τονίσαμε ότι είναι ανάγκη να συμπληρωθούν μια σειρά σημαντικά ζητήματα στο δελτίο τύπου, αλλά κανένα δεν έγινε δεκτό με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΝΔ, ΔΑΕΣ-ΠΑΣΚΕ και ΕΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σημεία που εμείς ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στο δελτίο τύπου είναι τα εξής:
Να καταγγείλουμε την προκλητικότητα που έδειξε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή τη φορά απέναντι στο υγειονομικό κίνημα που αντιστέκεται ενάντια στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Με τα ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, και με τραυματισμούς υγειονομικών προσπάθησε η κυβέρνηση να προστατεύσει του παρευρισκόμενους στη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου, οι οποίοι θα συζητούσαν το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ιδιωτικούς ομίλους.

Να καταγγείλουμε το μονοπαραταξιακό (ΔΑΚΕ) προεδρείο του ΠΙΣ για το ρόλο του δούρειου ίππου στην προσπάθεια άλωσης της δημόσιας υγείας, πρωτοστατώντας στο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας μέσω των ΣΔΙΤ.

Να καταγγείλουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και των υπολοίπων κυβερνήσεων διαχρονικά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες εκφράστηκαν με τη “λαμπρή” συμμετοχή στην αίθουσα της Αίγλης, προσκεκλημένων, όπως “businessmen”, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη υγείας της ΝΔ Β. Οικονόμου.

Καταγγελία των απόψεων και δηλώσεων του Άδωνι, υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι οποίες συμπύκνωσαν σε λίγες λέξεις την κυβερνητική πολιτική που ορίζουν με τον πιο ακραίο φιλελεύθερο τρόπο την έννοια της ανάπτυξης, που έκφρασε ως κεντρικός ομιλητής στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link με θέμα «Επενδύστε στην Ελλάδα», στη Νέα Υόρκη. Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις είπε:

«Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα…Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων…

Να ξεκαθαρίσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψει τη δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, την εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, την μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».
Να τονίσουμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε την καθολική και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Η υγεία είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΑΚΕ-ΝΔ, ΔΑΕΣ-ΠΑΣΚΕ, ΕΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΛΗΣ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου