Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με αναπηρία, 3 Δεκέμβρη, κυβέρνηση - κόμματα - διεθνείς οργανισμοί θα μιλήσουν με συμπόνια και κατανόηση για τα άτομα με αναπηρία. 

Όμως η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ζοφερή, μια σειρά δικαιώματα και οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία είναι στα αζήτητα. Παχιά λόγια και υποκρισία περισσεύουν για τα άτομα της αναπηρίας που αντιμετωπίζονται ως άτομα "β' κατηγορίας".



Οι περικοπές στις συντάξεις, η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, τα ακριβά φάρμακα, οι δυσκολίες στην πρόσβαση κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής είναι προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται από μια κοινωνία που παρακμάζει στην φτώχεια τους ΑΜΕΑ και πλουτίζει περισσότερο τους πλούσιους.

Μόνο αν οργανωθούν τα άτομα με αναπηρία μέσω συνδικαλιστικών οργανώσεων, με επιτροπές αγώνα, με ενώσεις αλληλοβοήθειας μπορεί να έρθει η ελπίδα για τους ίδιους και για μια καλύτερη κοινωνία. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια και για ζωή είναι ο αναγκαίος και ικανός δρόμος για την ανατολή των ΑΜΕΑ. 

Μην χαρίσουμε ούτε την σημερινή μέρα στους αφέντες μας αλλά να γίνει η σημερινή μέρα αφετηρία για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η αξιοπρέπεια μας πάνω από όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου