Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ για ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ με οργή καταδικάζει, τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με γκλοπ, ασπίδες και χημικά , ενάντια στους Υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, όπου με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), και των Σωματείων τους διαμαρτύρονταν, για τη προκλητική Ημερίδα που διοργάνωνε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΙΣ, με τη Κυβέρνηση Ημερίδα για να σερβιριστεί με επιστημονικοφανή τρόπο το πώς θα προχωρήσει, θα βαθύνει και θα επεκταθεί ο επιχειρηματικός χαρακτήρας των νοσοκομείων. Η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, μέσω των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα των πολυδιαφημισμένων ΣΔΙΤ.


Καταλαβαίνουμε καλύτερα από το καθένα, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών ΑμεΑ το κίνδυνο για τις ίδιες τις ζωές μας, των ανθρώπων μας από τη ζούγκλα της ελεύθερης κατ’ άλλα αγοράς τους, που θέλουν να μας οδηγήσουν. Διαδικασία εμπορευματοποίησης και περικοπών, που δεν ξεκίνησε σήμερα, έχει ξεκινήσει από χρόνια, με όλες τις Κυβερνήσεις, με την υποχρηματοδότηση, τις περικοπές σε θεραπείες, φάρμακα και τεχνολογικά βοηθήματα, με τις πληρωμές πάνω και κάτω από το τραπέζι στα εξωτερικά ιατρεία, (πρωινά και απογευματινά), με τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις αλλά και για πολλά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε στο 100% επειδή δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο Τομέα. Για την αφαίμαξη μας κυριολεκτικά, γι’ αυτά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την υγεία μας στον Ιδιωτικό Τομέα, επειδή δεν καλύπτονται από τον ήδη υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο Δημόσιο Τομέα ή επειδή καθυστερούν επικίνδυνα, -λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της συνολικότερης απαξίωσης-, οι αναγκαίες για εμάς αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο εξετάσεις, θεραπείες, επεμβάσεις κτλ.

Ξέρουμε καλά από την καθημερινή μας σχέση από το χώρο της Υγείας, ότι αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των τίμιων γιατρών και άλλων υγειονομικών, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ξέρουμε σαν αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα ότι πάλι αυτοί, οι αγωνιστές υγειονομικοί ήταν δίπλα μας ενάντια στις περικοπές των θεραπειών, στο κλείσιμο τμημάτων, στις πληρωμές που επέβαλλαν στο κατ’ άλλα δημόσιο σύστημα υγείας κατά καιρούς διάφορες Κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού, της υγιούς ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Τους καταλαβαίνουμε. Κυβέρνηση της επιχειρηματικότητας και της υγιούς ανάπτυξης και μεγαλογιατρούς της αγίας αγοράς ότι τέτοιοι αγώνες, αυτή η στάση των αγωνιστών γιατρών και υγειονομικών τους χαλούν τη πιάτσα, τη βιτρίνα της αγοράς, γι’ αυτό ξαμόλησαν τα ΜΑΤ, ενάντια στους γιατρούς και τις γιατρίνες, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που δεν απλώνουν το χέρι για να αρπάξουν από το πόνο και την αγωνία του ασθενή και της οικογένειας του, αλλά δίνουν αυτό το χέρι για να δώσουν κουράγιο να θεραπεύσουν και να στηρίξουν τον αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών τους και όλου του λαού, για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και τις λαϊκές ανάγκες. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν και χθες στους αγώνες δίπλα-δίπλα. Θα είμαστε και πάλι μαζί στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο βάρβαρο αντιλαϊκό προϋπολογισμό με τις άγριες περικοπές στην Υγεία και τη Πρόνοια, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 6.30μμ στα Προπύλαια. Προσυγκέντρωση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος στις 5.30μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Φράζουμε το δρόμο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. Με τον αγώνα μας ανοίγουμε το δρόμο για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου