Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Το 20% Tων Φτωχών Το 2017 Στην Ελλάδα Δεν Καλύπτονται Από Υπηρεσίες Υγείας

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα φέρνει στην επιφάνεια την αδυναμία κάλυψης των αναγκών που έχουν οι πολίτες σε υπηρεσίες υγείας .

Σύμφωνα με την έκθεση το 2017 πάνω από το 10% των πολιτών δεν καλύπτονταν από το σύστημα σε υπηρεσίες υγείας.

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όταν η έκθεση αναφέρεται στην κάλυψη των φτωχών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 20%.

Δεν συμβαίνει το ίδιο βεβαίως όταν μιλάμε για την περίπτωση των πιο πλουσίων στρωμάτων όπου αυτοί που μένουν ακάλυπτοι πέφτουν σε ποσοστό σχεδόν στο 3%.


Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τα χειρότερα ποσοστά και μακράν από τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ΕΕ των πολιτών που μένουν ακάλυπτοι από υπηρεσίες υγείας.

Βεβαίως για αυτή την απαράδεκτη εικόνα δεν είδαμε να μιλά η λαλίστατη κατά τ’ άλλα πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αφού με την πολιτική της αντί να περιορίσει θα εκτινάξει τα ποσοστά των πολιτών που δεν καλύπτονται σε υπηρεσίες υγείας.

«Σιωπή ιχθύος» φαίνεται ότι επιλέγει να ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αυτά τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των στελεχών του για καθολική κάλυψη την περίοδο διακυβέρνησης από το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο συνεχίζεται η εφαρμογή των νεοφιλελευθέρων επιλογών στην υγεία τόσο τα εμπόδια στην πρόσβαση θα μεγαλώνουν για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ένα μεγάλο μέρος θα μένει ακάλυπτο από το Δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου