Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΛ.ΑΣ. Επιβεβαιώνει Βασανισμό Γυναίκας ΑμΕΑ Στο Α.Τ. Ομονοίας

Πηγή : efsyn.gr 

Ένα ακόμη ντοκουμέντο αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία.

Η εφημερίδα έχει ανακοινώσει πως στην κυριακάτικη έκδοσή της θα παρουσιάσει υλικό από σκληρό βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βασανίζουν, να εξευτελίζουν και να βρέχουν με μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα οι αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες σε δικηγόρο, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Για το περιστατικό, όμως, εξέδωσε ήδη ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό και ενημερώνοντας πως οι δράστες έχουν συλληφθεί και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ εις βάρος τους.

Ο βασανισμός συνέβη στις 20 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.


Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα θεωρείται από τα πλέον «αμαρτωλά» με πληθώρα καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο κρατουμένων.

1 σχόλιο:

  1. Ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στην κυβέρνηση «για την εκτροπή στην οποία έχουν οδηγήσει μια μειοψηφία ακραίων μέσα στην ΕΛΑΣ» επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για περιστατικό, έξω από το Α.Τ. Ομονοίας.

    Οπτικό υλικό δείχνει αστυνομικούς να βασανίζουν, να εξευτελίζουν και να βρέχουν με μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα, οι αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες σε δικηγόρο, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

    «Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento, σχετικά με τον βασανισμό γυναίκας ΑμεΑ σε αστυνομικό τμήμα, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης νομίζει ότι θα ξεφύγει από τις ευθύνες του, διασπείροντας λάσπη και ψέματα, όπως κάνει σε σημερινή συνέντευξη του, είναι γελασμένος. Αυτός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνολικά έχουν την πλήρη ευθύνη για την εκτροπή στην οποία έχουν οδηγήσει μια μειοψηφία ακραίων μέσα στην ΕΛΑΣ».

    Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή