Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Αλήθεια, “Με Μεγάλη Επιτυχία” Πραγματοποιήθηκε Η Κινητοποίηση Της ΠΟΕΔΗΝ ;

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) εξέδωσε σήμερα ενημερωτική ανακοίνωση για τη χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο υγείας και για τις συναντήσεις με τους υπουργούς (δείτε την ΕΔΩ) η οποία ξεκινά με τη φράση “Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 12/7/2023”.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα δεν αντιστοιχεί σε αυτά τα γραφόμενα αφού η συμμετοχή ήταν απογοητευτική (150-200 εργαζόμενοι).

Το να γράφεται ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια πανελλαδική συγκέντρωση 150-200 εργαζομένων από τους 100.000 που εργάζονται στην υγεία, είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό

Με τέτοιες συγκεντρώσεις τα αιτήματα μας όχι μόνο δεν προωθούνται, αλλά μένουν και θα μένουν στάσιμα και ανικανοποίητα.

Η ευθύνη βαραίνει το προεδρείο της Ομοσπονδίας που με τις δύο παρατάξεις τους (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ) που ελέγχουν την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, δεν οργανώνουν σωστά τις κινητοποιήσεις και δεν κάνουν τίποτα για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή χρειάζεται σοβαρή οργάνωση, προετοιμασία και ενημέρωση των εργαζομένων για τους λόγους και τους στόχους της κινητοποίησης με κύκλους γενικών συνελεύσεων και περιοδείες των συνδικαλιστικών στελεχών στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές της υγείας και της πρόνοιας. Τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να βγάλουν αφισέτα για την κινητοποίηση στην οποία δεν ανέφεραν καν τα αιτήματα (δείτε σχετικά ΕΔΩ).

Δυστυχώς όσο συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στην ομοσπονδία, βγαίνουμε χαμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και πρόνοια, καθώς επίσης και οι ασθενείς και οι πολίτες..

Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να είναι σωστά οργανωμένες και αποφασισμένες μεγάλο χρονικό διάστημα πιο πριν. Θα μπορούσε να δίνεται η δυνατότητα στους ίδιους τους εργαζόμενους να αποφασίζουν αν πρέπει να γίνει μια απεργιακή κινητοποίηση και πότε, μέσα από ψηφοφορίες σε γενικές συνελεύσεις ή με κάλπες. Τα αιτήματα μπορούν και πρέπει να είναι στενευμένα και συγκεκριμένα.

Το γεγονός ότι η ΠΟΕΔΗΝ τα τελευταία χρόνια διοργανώνει συχνά αποτυχημένες σε συμμετοχή κινητοποιήσεις όπως η χθεσινή θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους εργαζόμενους, μαζί με το γεγονός ότι κανένα από τα πάγια αιτήματα μας τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί.

Το ίδιο βεβαίως θα πρέπει να προβληματιστούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που κάθε δύο χρόνια ψηφίζουν για τα σωματεία και για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ.
 
Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου