Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Κρήτη / Κλείνει Η Μοναδική Παιδοψυχιατρική Κλινική Του Νησιού

 

Μετά από 9 χρόνια λειτουργίας, η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ αδυνατεί πλέον να νοσηλεύσει ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού

 

Εμφανή γίνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ στην Υγεία καθώς η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική στην Κρήτη προχωρά σε αναστολή λειτουργίας μετά από εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ekriti.gr ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι αυξημένα, η παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αδυνατεί να νοσηλεύσει ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού.
 
Οι δυο γιατροί που έχουν απομείνει έστειλαν τη Δευτέρα έγγραφο στην διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Η παραπάνω απόφαση σημαίνει ότι το τμήμα μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το θέμα έχει τεθεί στην διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία είχε ζητήσει μικρή πίστωση χρόνου σε μια προσπάθεια να βρεθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι θέσεις δύο γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου