Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ Εξαφάνισαν Τα Αιτήματα Από Τις Ανακοινώσεις Της ΠΟΕΔΗΝ Για Την Κινητοποίηση στις 12/7

Δύο ανακοινώσεις έχει βγάλει η ΠΟΕΔΗΝ (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ)για την κινητοποίηση στις 12/7 και καμία δεν περιέχει συγκεκριμένα αιτήματα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τα αιτήματα για ένταξη στα ΒΑΕ, για μονιμοποίηση συμβασιούχων, για αύξηση μισθών, για επέκταση και διπλασιασμό του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ και εξαφανίστηκαν.
 

Είναι προφανές ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συμφώνησαν με το στανιό να γίνει η κινητοποίηση, υπό την πίεση των άλλων παρατάξεων στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, όπου είχε ζητηθεί να γίνει κινητοποίηση στις 14/6 πριν τις εκλογές, και για να την αποφύγουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πρότειναν να γίνει μετά τις εκλογές. 

Φαίνεται όμως ότι δεν θέλουν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με το νέο υπουργό υγείας Μ. Χρυσοχοίδη και γι΄ αυτό εξαφάνισαν τα αιτήματα την κινητοποίησης από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα θέλουν εμφανιστούν και στους εργαζόμενους ως “αγωνιστές” που εξαγγέλλουν την πρώτη κινητοποίηση με τη νέα κυβέρνηση. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Αυτή η ερμαφρόδιτη και υποκριτική τακτική της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ έχει κοστίσει πολύ ακριβά στους εργαζόμενους στην υγεία – πρόνοια, αφού εξαιτίας αυτής της τακτικής δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα πάγια αιτήματα του υγειονομικού κινήματος (ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις), παρά το ότι λόγω της πανδημίας υπήρχε κοινωνική ευαισθητοποίηση για τα αιτήματα μας.

Τα ενεργά σωματεία και οι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν σε αυτή την άσχημη και επιβαρυντική κατάσταση με δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, με οργάνωση και συνειδητοποίηση της θέσης μας.

Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου