Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης / Απίστευτη Κοροϊδία – Με Διετή Θητεία Οι Προσλήψεις Στο ΕΚΑΒ

 

Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ με ...διετή θητεία - Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 20 άτομα για τα ασθενοφόρα στην Αττική

 

Με την άμεση πρόσληψη μόλις 20 ατόμων για την στελέχωση των ασθενοφόρων της Αττική, αλλά και το άνοιγμα της πλατφόρμας για «λοιπό προσωπικό» σε σχέση με την πρόσληψη 250 ατόμων κλάδου ασθενοφόρων για 2 έτη υπηρεσία για το ΕΚΑΒ Αττικής νομίζει πως απαντά στις πολυεπίπεδες ελλείψεις του ΕΚΑΒ ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σύμφωνα με όσα είπε από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Για τη διαβόητη ΠΝΠ «στρατικοποίησης» του ΕΚΑΒ, ανέφερε μεταφέρονται 191 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές για την στελέχωση των ασθενοφόρων.

Κατά τ΄άλλα, αρκέστησε σε εξωραϊστικές γενικότητες πως οι προσλήψεις στο ΕΣΥ θα είναι «πρώτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως δεν γνώριζε καν ότι οι πόροι που θα κατευθυνθούν στην Υγεία αντιστοιχούν στο 8% των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που έμαθε με παρέμβαση εκτός μικροφώνου από τη Σ. Βούλτεψη.

Μπαλώματα και στην υγεία

Η πρώτη κίνηση που καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αφήσει στη μοίρα τους το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ προκειμένου η είσοδος ιδιωτών να περάσει ως απολύτως αναγκαία, έγινε με την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων στα ασθενοφόρα με τη συμμετοχή του στρατού, της πυροσβεστικής αλλά και δημοτικών υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται στην ΠΝΠ, στις δομές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών δήμων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης, και των ορεινών δήμων στις οποίες δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ή ΔΕ Οδηγών για τη λειτουργία των ασθενοφόρων οχημάτων τους, δύναται να διατίθεται, μέχρι την 31η.12.2023, προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας.

Εάν δεν μπορεί να διατεθεί προσωπικό από το στρατό ή την πυροσβεστική, τότε στα μεικτά κλιμάκια θα συμμετέχουν με απόσπαση δημοτικοί υπάλληλοι.

Είναι χαρακτηριστικό της προχειρότητας και της επικινδυνότητας αυτής της απόφασης ότι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται στην ΠΝΠ, είναι να διαθέτουν άδεια οδήγησης κατηγορίας Β’ και να έχουν εκπαιδευτεί σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου