Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με επιτυχία πραγµατοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ∆ΗΝ, την Τρίτη 12 Ιούλη. Παρά τον καύσωνα και ενώ έχουν ξεκινήσει οι άδειες, πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες από µία σειρά από νοσοκοµεία απήργησαν και συµµετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία.

Στη συγκέντρωση συµµετείχαν µε τα πανό τους συναδέλφισσες/οι από το Έλενα Βενιζέλου, το ∆ροµοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα, το Γεννηµατά, τον Ευαγγελισµό, το ΚΑΤ, το Θριάσιο, το ΠΓΝ Πάτρας, το σωµατείο κοινωνικών λειτουργών. Επίσης συµµετείχαν πολλοί εργαζόµενοι/ες από ∆αφνί, το Αττικό, το Αγλαΐα Κυριακού, το Λαϊκό κλπ. Η πρώτη απεργία της Υγείας ενάντια στην νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε ότι τα σχέδια της Ν∆ για να διαλύσει και να ιδιωτικοποιήσει την δηµόσια Υγεία δεν θα περάσουν.

 

Η συνάντηση της ΠΟΕ∆ΗΝ µε τους νέους Υπουργούς στην υγεία και την οικονοµία επιβεβαιώνει την συνέχιση της πολιτικής των πετσοκοµµένων κρατικών προϋπολογισµών, την ιδιωτικοποίηση κοµµατιών της υγείας.

• Σε συνθήκες έλλειψης 45.000 υγειονοµικών, µε 9.450 συνταξιοδοτήσεις µόνο την τελευταία 3ετία, η κυβέρνηση υπόσχεται τη µετατροπή των συµβάσεων 4.000 υπηρετούντων υγειονοµικών σε µόνιµες από Σεπτέµβρη και 10.000 προσλήψεις σε βάθος 4ετίας παρά τις νέες συνταξιοδοτήσεις που θα υπάρξουν, οι οποίες πάλι στην πλειοψηφία τους θα αφορούν τους επικουρικούς γιατρούς και κυρίως νοσηλευτές που υπηρετούν ήδη και πρόκειται να ‘’βουλώσουν µαύρες τρύπες’’ όπως εύστοχα ειπώθηκε.

• Οι συµβασιούχοι της καθαριότητας, της φύλαξης, της σίτισης και σε τι καθεστώς θα παραµείνουν δηµόσιο ή ιδιωτικό δεν φάνηκε να τους αφορά. Η Ν∆ επιµένει να γεµίσει µε εργολάβους τα δηµόσια νοσοκοµεία.

• Η επανακρατικοποίηση του παιδοογκολογικού του Αγία Σοφία όχι µόνο δεν είναι στα σχέδια του υπουργείου, αλλά αντίθετα η ιδιωτικοποίηση κλινικών µέσω Σ∆ΙΤ είναι προτεραιότητα τους.

• Η λύση στα ράντζα είπαν ότι θα είναι η ισοκατανοµή των κρεβατιών σε κάθε εφηµερία κι όχι η εφηµέρευση περισσότερων δηµόσιων νοσοκοµείων και η ενίσχυση και λειτουργία της πρωτοβάθµιας υγείας κι αυτό γιατί το υπουργείο προφανώς δεν έχει ιδέα του πως λειτουργούν τα νοσοκοµεία µας κι αυτό αναδείχθηκε κι απ’ όλα όσα ειπώθηκαν σχετικά µε τις λίστες αναµονής χειρουργείων, την ενίσχυση της περιφέρειας και του ΕΚΑΒ µε τους πυροσβέστες.

• Οι υποσχέσεις για την αναθεώρηση των βαθµολογιών σχετικά µε το επίδοµα ανθυγιεινής εργασίας είναι πραγµατικά ψίχουλα, όταν κατασπαταλώνται δις σε εξοπλισµούς και η βιοµηχανία φαρµάκου και υλικών µπορεί να κερδοσκοπεί σε βάρος των νοσοκοµείων συντηρώντας το φαύλο κύκλο των ληξιπρόθεσµων οφειλών.

• Στο ερώτηµα των αυξήσεων των µισθών η απάντηση ήταν πως δεν πρόκειται να αυξηθεί ούτε κατά 1 ευρώ γιατί δεν υπάρχει το 1δις που απαιτείται για να εφαρµοσθεί το ενιαίο µισθολόγιο κι ειδικά όταν η κοµισιόν είναι έτοιµη να επιβάλλει σκληρή λιτότητα στην επόµενη στροφή που θα πέσουν έξω οι αγορές. Συν ότι µία νίκη των υγειονοµικών σε επίπεδο ΒΑΕ ή αύξησης του ωροµισθίου θα ανοίξει την όρεξη στους 663.000 υπαλλήλους του δηµοσίου συνολικά για παρόµοιες αυξήσεις κι αυτό είναι αδιανόητο φυσικά για το υπ οικονοµικών για εµάς όµως είναι η µόνη προοπτική. Ο Χρυσοχοΐδης το µόνο που υποσχέθηκε είναι πως θα πάψει ο έλεγχος µε rapid test των ανεµβολίαστων συναδέλφων.

Από τις συναντήσεις µε τους υπουργούς Υγείας και Οικονοµικών φάνηκε, ότι πλέον τα προεκλογικά ψέµµατα και οι υποσχέσεις του Μητσοτάκη τελείωσαν και τώρα κλιµακώνουν τις επιθέσεις.

Το Συντονιστικό Νοσοκοµείων καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να πάρουν τα πράγµατα στα χέρια τους.

Να βάλουµε µπροστά να οργανώσουµε όλα τα νοσοκοµεία συγκροτώντας παντού επιτροπές αγώνα που όχι µόνο θα κοντράρουν τις επιθέσεις της κυβέρνησης νοσοκοµείο το νοσοκοµείο, αλλά ακόµη περισσότερο να επιβάλλουµε τις δικές µας λύσεις µε κρατικοποιήσεις χωρίς αποζηµίωση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, την επαναλειτουργία της κρατικής φαρµακοβιοµηχανίας κάτω από εργατικό έλεγχο, να λειτουργήσει ξανά το Αγία Βαρβάρα µε βάσει τις ανάγκες µας κι όλα τα κλειστά νοσοκοµεία και ΚΥ.

Να βουλιάξουν οι φρεγάτες τους, η Ε.Ε. και η δολοφονική Ν∆ κι όχι το ΕΣΥ, αυτό είναι το πραγµατικό δίληµµα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου