Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Κορωνοϊός / Σαρώνουν Οι Ιώσεις – «Φρακάρουν» Τα Νοσοκομεία – Διπλή Σύσταση Για Μάσκα Και Εμβολιασμό

Το φαινόμενο της ταχείας εξάπλωσης κατά τις τελευταίες ημέρες, αποδίδεται όχι μόνο στις εορταστικές συνευρέσεις, αλλά και στη νέα υποπαραλλαγή «JN.1»

Η εικόνα των τελευταίων ημερών στα νοσοκομεία από το «κοκτέιλ» ιώσεων και κορωνοϊού σε συνδυασμό με τις «μαύρες» προβλέψεις των ειδικών για τις εορταστικές μαζώξεις, περί αύξησης των κρουσμάτων συνθέτουν το παζλ των ημερών.

 

Τα νοσοκομεία αρχίζουν και γεμίζουν και πάλι. Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 1.450 ασθενείς με covid, από αυτούς οι 100 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται από 200 έως 250 ημερησίως. Γι` αυτό τον λόγο η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σε σύσταση για χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και μέσα μεταφοράς.

Το φαινόμενο της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού, κατά τις τελευταίες ημέρες, στη χώρα μας, αποδίδεται όχι μόνο στις εορταστικές συνευρέσεις, αλλά και στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, την «JN.1», η οποία εξαπλώνεται με ταχύτητα, παγκοσμίως – και στην Ευρώπη.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε, εκτάκτως και προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας στις Μονάδες Υγείας και -χωρίς να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας-σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αυτήν την περίοδο παρατηρείται επιδημική έξαρση ιώσεων και στον παιδικό πληθυσμό. Οι εποχικοί ιοί, η γρίπη και ο RSV προκαλούν τις περισσότερες λοιμώξεις.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου