Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 Μια μεγάλη και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση, χτες στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ, έδωσε το στίγμα των μαζικών αγώνων που έπονται και της αποφασιστικότητας των νοσοκομειακών γιατρών, όπως και των υπόλοιπων εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να χαλάσουν τα σχέδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης.

 

 

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν μαζική, σε τμήματα και κλινικές έφτασε το 100%.

 

Γιατροί απ' όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, Ενώσεις Ιατρών από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν στην Αθήνα, διατρανώνοντας ένα δυνατό «ως εδώ» και πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων. Μαζί τους σωματεία των ψυχιατρικών νοσοκομείων, καθώς τα δύο από τα τρία που έχουν απομείνει στη χώρα απειλούνται με «λουκέτο». Σωματεία από το πεδίο της Απεξάρτησης μαζί με τις οικογένειες που δίνουν τη μάχη στο πλευρό των παιδιών τους για «ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις».

Στο πλευρό τους αντιπροσωπεία από τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, όπως και αντιπροσωπεία των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά. Επίσης αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας τη στήριξη εκατοντάδων συνδικάτων από όλη τη χώρα.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη.

 Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι τη Βουλή, με τα συνθήματα «Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» να δονούν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από περαστικούς και εμποροϋπαλλήλους, εργαζόμενους στα ξενοδοχεία κ.ά.

Πηγή : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου