Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Φτωχοδιάβολοι Και Ευνοημένοι / της Κατερίνας Μάτσα

Κατερίνα Μάτσα

Μοντέλο που πιάστηκε με 2,5 κιλά κοκαΐνης στο Χόνγκ Κονγκ, εξέτισε 16 μήνες φυλακή και μετά την, σε δεύτερο βαθμό, αθώωσή της, τοποθετήθηκε ως συνοριοφύλακας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, όπου υπηρετεί και ο πατέρας της, διαβάζουμε στον Τύπο (Εφ. Συν. 2|7|20).
 
Όσοι παρακολουθούν το έργο των στεγνών προγραμμάτων, του 18ανω, αλλά και του ΚΕΘΕΑ παλιότερα, γνωρίζουν τους αγώνες που έχουν δοθεί για να μην οδηγηθούν στη φυλακή ή για να βγουν από αυτήν θεραπευόμενοι και θεραπευόμενες, κάποιες ήταν και μητέρες, επειδή υπήρχε κάποιο παλιό ένταλμα!

Υπάρχουν, όμως περιπτώσεις, όπως με το ΝΟΟR ONE, όπου οι 2,5 τόνοι ηρωΐνης δεν είναι αρκετοί για να στείλουν κάποιους στη φυλακή!

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως η παραπάνω, που το κράτος το ίδιο γίνεται εργοδότης της καταδικασμένης βάσει του νόμου για τα ναρκωτικά για 2,5 κιλά κοκαΐνης και μόλις αποφυλακισμένης γυναίκας!

Είναι φανερό ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στη Δικαιοσύνη, όπως δεν είμαστε ίσοι και μπροστά στο θάνατο. Όπως απέδειξε η πανδημία του κορονοιού, οι φτωχοδιάβολοι, οι «αόρατοι» για το σύστημα την πληρώνουν άσχημα, ενώ οι ευνοημένοι έχουν πάντα περισσότερες πιθανότητες να τη βγάλουν καθαρή!

3/ 7/ 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου