Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 13 Ιούλη στις 9.30 π.μ. παράσταση Διαμαρτυρίας και Ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης

Στις 7 Ιουλίου, στις 12μμ, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων σε αίθουσα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ), στο Ίλιον, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου και συνολικότερα της αποκατάστασης στη χώρας μας. Προβλήματα που οξύνθηκαν εν μέσω πανδημίας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα σωματεία εργαζομένων, του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, του νοσοκομείου ΚΑΤ, της ΠΟΜΕΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή), σωματεία εργαζομένων και μια σειρά φορείς της περιοχής που είναι σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) στην Δυτική Αθήνα.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας της ΣΕΑΑΝ για την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων του Κέντρου και της αποκατάστασης συνολικότερα. Ως πρώτη κοινή πρωτοβουλία των φορέων αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας και ανοιχτή συνέντευξη τύπου στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης ( πρώην ΕΙΑΑ ) την Δευτέρα 13 του Ιούλη στις 9:30πμ

(Θεολόγου 1, στάση 8η Αναπήρων, Ίλιον).


Τέλος οι συμμετέχοντες δήλωσαν την καταδίκη τους για το νομοσχέδιο έκτρωμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και πως θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια της Πέμπτης.

Διεκδικούμε Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση, με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς.

Δίνουμε την μάχη για:

▪ Να εξασφαλισθεί γενναία χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.

▪ Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, νοσηλευτών, ανδρών νοσοκόμων, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, κλπ αλλά και βοηθητικού προσωπικού.

▪ Καμία απόλυση των εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σύμβασης (ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών κλπ).

▪ Να πληρώνεται κανονικά με το βασικό μισθό η πρακτική άσκηση των σπουδαστών όλων των βαθμίδων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ) και των ειδικοτήτων.

▪ Οι ασθενείς να μην πληρώνουν ούτε 1€ πάνω και κάτω από το τραπέζι για τις ανάγκες νοσηλείας τους.

▪ Ίδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα.

▪ Έξω οι εταιρείες από το Ε.Ι.Α.Α., από την διάθεση των τεχνικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και την αποκατάσταση.

▪ Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή και την εισαγωγή όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και τη δωρεάν διάθεσή τους στους ανάπηρους της χώρας μας.

▪ Εξασφάλιση της λειτουργίας της αποκατάστασης με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα και άνοιγμα νέων Δημόσιων δομών. Για να μη κλείσει ξανά η αποκατάσταση σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας. Για να μη χρησιμοποιείται ο συγχρωτισμός ως πρόσχημα για το κλείσιμο κρεβατιών αποκατάστασης.


Η ανοχή είναι συνενοχή.

Η μοιρολατρία καταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου