Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΜΕΤΑ Υγειονομικών : Να Μην Επιτρέψουμε Τον Αποκλεισμό Των Συμβασιούχων Από Σωματεία Και Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, την ίδια ώρα προχωρά σε κινήσεις που θέτουν ουσιαστικά ζήτημα για τη συμμετοχή αυτών των εργαζομένων στα συνδικάτα των νοσοκομείων και τους αποκλείουν από τις εκλογικές διαδικασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έγγραφο που έστειλε στα σωματεία την ίδια μέρα που γινόταν η κινητοποίηση των συμβασιούχων, αναφέρει: «Επειδή μας έχει καταγγελθεί ότι σε σωματεία μέλη μας έχουν ψηφίσει και εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κλπ.), καλούμε τα εν λόγω Σωματεία να επαναλάβουν τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, διότι η επιτροπή πιστοποίησης δεν θα δεχθεί κανένα πρακτικό εκλογών και ως εκ τούτω δεν θα μπορέσετε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.»

Τι υποκρισία θα έλεγε κάποιος! Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να θέλει να μιλά εξ ονόματος των συμβασιούχων, να κραυγάζει έξω από το υπ. Yγείας και να «σχίζει τα ιμάτιά της» για τα δικαιώματα τους, ενώ την ίδια ώρα θεωρεί «παράνομη» την συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες.

Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα αυτή η πλειοψηφία θεωρούσε ανέφικτη την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μιλούσε για αυξημένες μοριοδοτήσεις, για προσωρινές συμβάσεις εργασίας και για παρατάσεις. Ο χρόνος βεβαίως έδειξε ότι τέτοιες “λύσεις” συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, δεν λύνουν το πρόβλημα και στο τέλος οδηγούν σε απολύσεις.  

Μοναδική διέξοδος είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου που από την πρώτη στιγμή πρότεινε το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλα τα σωματεία να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ). Nα εγγράψουν όλους τους συμβασιούχους στη δύναμή τους, να τους δώσουν το δικαίωμα να ψηφίσουν τόσο για τις διοικήσεις των σωματείων όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα οργάνωσης του αγώνα για την μονιμοποίηση τους.

Καλούμε τέλος όλους τους συμβασιούχους μέσα από τα σωματεία να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή εργασία, για να μπει τέλος η διαρκής ομηρία τους.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου