Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Η Κυβέρνηση Εμπαίζει Τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς / της Κατερίνας Μάτσα

Ενώ οι κίνδυνοι από τον κορονοϊό κλιμακώνονται

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς

της Κατερίνας Μάτσα

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται διαρκώς, κατά δεκάδες, καθημερινά, στη χώρα μας. Οι πόρτες της χώρας ανοίγουν διάπλατα για τουρίστες από χώρες όπως είναι η Βρετανία και η Σουηδία όπου κάνει θραύση η πανδημία. Κι όμως, το εξαντλημένο από την κούραση υγειονομικό προσωπικό στο υπό κατάρρευση ΕΣΥ αντιμετωπίζει την κυνική αδιαφορία της κυβέρνησης των… “αρίστων”.


Έχει γυρίσει, κυριολεκτικά, την πλάτη στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Στις μέρες του υποχρεωτικού εγκλεισμού ζητούσε από τον λαό να χειροκροτήσει τους ήρωες και υποσχόταν “θωράκιση” του ΕΣΥ. Λίγους μήνες μετά οι υποσχέσεις έχουν ξεχαστεί. Από την ΟΕΝΓΕ μαθαίνουμε ότι οι λίγες εκατοντάδες γιατροί που προσλήφθηκαν εκείνη την περίοδο, Μάρτη-Απρίλη, με σύμβαση ενός χρόνου, όχι μόνο δεν μονιμοποιήθηκαν, αλλά δεν πληρώνονται ούτε καν τις εφημερίες τους επί μήνες τώρα!

Οι προσλήψεις –λένε οι αρμόδιοι του τσίρκου των “αρίστων”- έγιναν στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, τα λεφτά τέλειωσαν και έτσι ούτε εφημερίες πληρώνονται, ενώ, σε κάποια νοσοκομεία, ούτε καν ο μισθός δεν δίνεται. Χαρακτηριστικά, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι”, οι γιατροί που προσλήφθηκαν τον Μάρτη έχουν πάρει τον μισθό τους μόνο μία (1) φορά μέχρι σήμερα!

Πρόκειται για εμπαιγμό σε βάρος του ίδιου του λαού, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, με την πανδημία σε εξέλιξη και με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ σε υπερκόπωση.
Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι χρωστάμε στην αυτοθυσία των γιατρών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ, την σχετικά επαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, στην πρώτη φάση;

Η στελέχωση του ΕΣΥ σε γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό παραμένει τραγικά ελλιπής. Τα κενά είναι τεράστια. Αυτοί που υπηρετούν δεν αντέχουν άλλο. Πολλοί υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, καθώς έδιναν με αυταπάρνηση τη μάχη για να σώσουν τους ασθενείς, συχνά χωρίς τα πιο αναγκαία μέσα. Οι άνθρωποι στο χώρο της Υγείας δεν είναι από ατσάλι.

Αγωνίζονται, αντιστέκονται με κάθε τρόπο, μας καλούν να σταθούμε δίπλα τους ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση των μεγάλων λόγων και των ανύπαρκτων έργων για να αντέξουμε στα χειρότερα, που έρχονται. Ο κορονοϊός είναι εδώ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τη ζωή μας. Θα την αφήσουμε;

23|7|20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου