Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 5ΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Διαδηλώνουν Την Πέμπτη Στα Υπουργεία Υγείας Και Εργασίας

«Θέλουμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα και όχι ανεργία - Τώρα να σταματήσει των "κοινωφελών" η κοροϊδία!», απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων με 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία της Αττικής, που καλεί τους πενταμηνίτες σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης τις επόμενες μέρες.

Πρώτος σταθμός σε αυτό το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι η συμμετοχή τους την Κυριακή, στις 6 μμ, στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος όπου καταλήγει η πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων.

Την Πέμπτη 14 Απρίλη η Επιτροπή καλεί, επίσης, σε διαδήλωση στις 2 μμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία ως το υπουργείο Εργασίας, ενώ δηλώνει τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία όποτε έρθει στη Βουλή ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των 5μηνιτών τονίζει:

«Για τους 5μηνίτες των νοσοκομείων, η περίοδος της "τεχνητής καταστολής" της ανεργίας μέσω των άθλιων "κοινωφελών" προγραμμάτων ΕΕ και ΟΑΕΔ (κυβέρνησης) πλησιάζει στο τέλος της. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά την ανεργία, τη μαύρη εργασία και στην καλύτερη περίπτωση τους μισθούς πείνας.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και άπραγοι στο μέλλον που μας χτίζουν, των "ευνοϊκών συνθηκών για τον ανταγωνισμό και του θετικού περιβάλλοντος" για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια, δηλαδή της κερδοφορίας μιας χούφτας παρασίτων πάνω στις πλάτες μας. Η επίμονη άρνηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά μας το επιβεβαιώνει, ενώ οι επικείμενες αποφάσεις για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα Εργασιακά, αν περάσουν, θα μας οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερες μέρες εμάς και τα παιδιά μας!

Υπάρχει λύση! Κάνουμε πέρα τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, οργανώνουμε τον αγώνα μας με μαζικούς όρους, μέσα από τα σωματεία μας με τις ταξικές δυνάμεις! Είναι ώρα να καταλάβουμε τη δύναμή μας, την οποία τίποτα και καμιά δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει»!
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου